Alegeri parlamentare 2020. Radu Țincu, mesaj VITAL în ziua votului: "Două momente care pot crea probleme"

Radu Țincu, medic primar ATI Spitalul Floreasca, a comentat bilanțul COVID -19 de astăzi, dar și cum trebuie să se protejeze românii în ziua votului. 

Până astăzi, 6 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 513.576 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 405.612 pacienți au fost declarați vindecați.

Este record la ATI

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.587. Dintre acestea, 1.289 sunt internate la ATI. 

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.255.481 de  teste. Dintre acestea, 17.530 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 11.391 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 6.139 la cerere.

Medicul Radu Țincu a comentat bilanțul COVID-19 la B1 TV. 

"Din păcate, situația de la ATI va continua să se agraveze și în perioada următoare, pentru că, dacă luăm în calcul această stabilizare a numărului de îmbolnăviri, la 8000 de cazuri, acest platou va genera un număr suficient de mare care va avea nevoie de terapie intensivă. Pe de altă parte, viteza cu care vin acești pacienți către ATI este mult mai mare decât viteza cu care pacienții ies din terapie intensivă. Și atunci sigur se produce un decalaj între cei care au nevoie de serviciile de terapie intensivă și capacitatea noastră în a-i prelua", a declarat Țincu în direct la B1 TV. 

Medicul primar ATI Spitalul Floreasca are un mesaj pentru români, în ziua votului pentru alegerile parlamentare 2020. 

"În primul rând trebuie să plecăm de la o realitate, prezența noastră în secțiile de votare este una de scurtă durată. Avem două momente care pot crea probleme. Dacă se aglomerează secția de votare și trebuie să așteptăm la rând, va trebui să respectăm această distanțare fizică în spațiul exterior secției de votare, iar în momentul în care ajungem înăuntru, fiecare secție de votare are dezinfectanți, recomandarea noastră este să le folosim la intrare, astfel încât mâinile să fie curate și dezinfectate, ca să nu transmitem particule virale către ștampile sau buletinele de vot. De asemenea, trebuie să ne dezinfectăm la ieșirea din secția de votare", a spus Radu Țincu la B1 TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel