Alegeri parlamentare în criza COVID. Chirieac: Este exclus. Să fie foarte clar! România nu face față

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre situația alegerilor parlamentare care ar trebui să aibă loc pe 6 decembrie, în contextul exploziei de cazuri COVID din România.

"Decizia logică, astăzi, în România, este să amânăm alegerile. Guvernul bâjbâie şi sunt atât de multe bâlbe din cauza apropierii alegerilor... Guvernul liberal se teme că, luând măsuri impopulare, care ar stăpâni pandemia, va pierde alegerile din 6 decembrie. În mod normal, trebuie să introduci măsuri dure. În Paris, nu se mai poate ieşi din casă după ora 21.00. În Irlanda, nu mai ai voie să faci vizite familiale. În Germania, maximum reuniuni de 15 sau 20 de persoane, în funcţie de rata infectărilor. Sunt măsuri foarte dure", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

"Este exclus să mai avem alegeri"

"Astăzi când vorbim, președintele a anunţat clar că doreşte alegeri pe 6 decembrie. Ce face PSD-ul - încearcă să amâne aceste alegeri - este soluţia logică în acest moment. Culmea! Lucrul ăsta ar elibera şi actualul Guvern. Ar putea să ia măsuri populare, dacă alegerile ar fi în 20 martie, pentru a opri pandemia, că se spune "nu ştim dacă în martie situaţia nu va fi mai gravă decât acum". Dacă se va întâmpla asta, este exclus să mai avem alegeri. Să fie foarte clar!

"România nu are cum să facă faţă  la aşa ceva"

Ieri, am avut 4000 de infectări, astăzi mai multe. Păi, dacă România se duce la 20.000 de infectări pe zi, exclus să mai faci alegeri. Trebuie să intri într-o zonă de stare de urgenţă şi să ceri ajutor de la NATO şi UE pentru că România nu are cum să facă faţă  la aşa ceva. Măsura logică, astăzi când vorbim, este amânarea alegerilor. Acest lucru ar permite specialiștilor să se aplece asupra măsurilor impopulare dar care pot ţine pandemia sub control, până când apare un medicament, un vaccin, până când traversezi iarna, până vedem ce se întâmplă. Rata uriaşă a infectărilor de astăzi din România se datorează, fără echivoc, deschiderii şcolilor şi susţinerii alegerilor locale. Este matematic, este statistic. Dacă nu eşti legat la ochi, vezi lucrul ăsta din fotoliu", a mai spus Bogdan Chirieac.

Vezi și: MAI bilanț COVID-19. Sunt cifrele ZILEI. RECORD decese în ultimele 24 de ore. Date 15 octombrie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel