Alegeri pe 6 decembrie. Chirieac: Vom intra într-un fel de lockdown

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația actuală din România, privind alegerile de pe 6 decembrie, în contextul cazurilor COVID care cresc de la o zi la alta.

"Vom intra într-un fel de lockdown"

"Alegerile se vor organiza pe 6 decembrie. Întrebarea este: cu ce cost de vieţi omeneşti? Atât. Că numărul de teste... nu sunt, nu o fi, nu o împarţi... Dar numărul de infectaţi la ATI îl ştim, că răsuflă greu sistemul medical românesc din această cauză. Acolo vom şti. Dacă va continua această rată a infectărilor şi Guvernul nu va lua măsurile necesare...

O măsură, zic eu, ar putea să fie ca tot ce înseamnă administraţie neesenţială să lucreze de acasă - nu este atât de complicat să iei această măsură, lucrul ăsta ţi-ar elibera transportul în comun şi ţi-ar mai rări infectările. Până la urmă, va fi un număr de infectaţi, ca după alegerile locale - la o săptămână, au explodat infectările în România. La fel se va întâmpla cu alegerile generale, după care vom intra într-un fel de lockdown", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", de la Antena 3.

"Justiţia din România este nefuncţională"

"Era logic să amâni alegerile locale şi parlamentare până când puteai să asiguri drepturile din Constituţie: alegeri libere şi corecte. Acum, am văzut la locale că alegerile nici nu au fost libere, din pricina restricţiilor cauzate de pandemie, şi nici nu au fost corecte, fiindcă am văzut inşii cu sacii de voturi în spate, la Sectorul 1.

Aici se dovedeşte încă o dată ca justiţia din România este nefuncţională prin sentinţele pe care le-au dat judecătorii, cu imaginile acelea pe care le-a văzut o ţară întreagă. Ei, însă, nu le-au văzut. La fel ca pe vremea lui Portocală, când toată lumea vedea înregistrările, mai puţin justiţia şi conducerea de atunci a DNA,  care nu vedea nimic în neregulă în ceea ce făcea domnul Portocală", a mai spus analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel