EXCLUSIV  Alegeri prezidențiale 2024. Gorghiu, apropo despre Lasconi: Aroganța este apanajul unor președinți de partide mici, care au obținut rezultate proaste, dar ne dau lecții

Alina Gorghiu, ministra Justiției, a spus pe cine susține la alegerile prezidențiale de la finalul acestui an.

În cadrul unui interviu exclusiv la DC News, alături de analistul politic Bogdan Chirieac, Alina Gorghiu, minsitra Justiției, a detaliat decizia PNL de a se poziționa în spatele lui Nicolae Ciucă drept candidat la alegerile prezidențiale de la finalul acestui an.

„Îl susțineți pe Nicolae Ciucă drept candidat la președinția României?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Partidul Național Liberal va lua formal decizia în septembrie, dar nu mai e un secret pentru cineva. E soluția previzibilă pe care o are PNL, aceea ca președintele partidului să candideze la alegerile prezidențiale.

E o candidatură onestă, o candidatură a unui om cu  o carieră impresionantă în spate și e un profil care în contextul acesta, în opinia mea, asigură garanții că este omul potrivit la locul potrivit“, a zis Alina Gorghiu.

CITEȘTE ȘI         -        EXCLUSIV  Tot mai multe violuri și cazuri de pedofilie. Gorghiu, mesaj important către victime

Gorghiu: Aroganța e apanajul unor președinți de partide mici, care au obținut rezultate proaste, dar ne dau lecții

„Îl vedeți președinte pe domnul Nicolae Ciucă?“, a insistat analistul politic.

„Evident că noi intrăm în această competiție - nu aș spune cu prima șansă, deoarece aroganța este apanajul unor președinți de partide mici, care au obținut rezultate proaste în alegerile din iunie, dar ne dau lecții - cu dorința ca dreapta să-și impună din nou președintele României.

Inclusiv pentru Justiție, e important ca România să aibă un președinte de dreapta. E important și pentru politica externă, și pentru parteneriatele noastre strategice. Președintele de dreapta este altfel perceput.

Nu critic candidaturile de pe stânga, însă cred că avem capacitatea să venim cu suficiente argumente în fața electoratului din România, astfel încât să creăm din nou aceeași masă critică, necesară și suficientă pentru a a da președintele României în persoana lui Nicolae Ciucă“, a răspuns Alina Gorghiu.

CITEȘTE ȘI         -        EXCLUSIV  Mai au românii încredere în justiție? Răspunsul Alinei Gorghiu. Confruntare cu Bogdan Chirieac / video

„Credeți că toate aripioarele din PNL îl sprijină pe domnul Nicolae Ciucă, sau unele bat cu sincope?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Despre PNL aud înainte de orice alegere câteva legende: că mai mult de 12% nu luăm, că PNL nu e în stare să își adune toate opțiunile și viziunile în spatele unui candidat. Așa a fost întotdeauna zicerea și mereu ne-am adunat în spatele candidatului. Și de data aceasta, partidul va face un front comun în spatele lui Nicolae Ciucă“, a precizat Alina Gorghiu.

CITEȘTE ȘI          -          EXCLUSIV  Gorghiu, pariu cu Bogdan Chirieac: În următorii patru ani o să avem cele două penitenciare date în folosință

Youtube video image

VEZI ȘI ALTE ȘTIRI:

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a afirmat, miercuri, că raportul privind statul de drept publicat de Comisia Europeană este "cel mai bun de până acum" în ceea ce priveşte capitolul justiţie.

"Comisia Europeană a publicat raportul privind statul de drept. Este cel mai bun raport de până acum în ceea ce priveşte capitolul justiţie. După închiderea MCV, acest raport bun este una dintre cele mai mari realizări ale Ministerului Justiţiei din ultimul an", a scris Alina Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, progresele realizate în îndeplinirea recomandărilor din anul 2023 cu privire la sistemul judiciar sunt semnificative, respectiv demararea consultărilor la nivel instituţional, în sistemul judiciar, pe evaluarea Panelului de experţi cu privire la opinia Comisiei de la Veneţia, asigurarea stabilităţii reformei judiciare şi a implementării legilor Justiţiei, eficienţa controlului jurisdicţional efectuat de ICCJ în materie disciplinară (răspunderea disciplinară a magistraţilor), îmbunătăţiri în ceea ce priveşte resursa umană din sistemul judiciar, eforturi semnificative pentru digitalizarea sistemului judiciar şi reformarea sistemului de acordare a ajutorului public judiciar, în beneficiul cetăţenilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel