LIVE  Alegeri prezidențiale și referendum în Republica Moldova. Update: Maia Sandu, prima reacție după ce a votat

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Astăzi, 20 octombrie 2024, cetățenii Republicii Moldova sunt chemați la urne pentru a vota la alegerile prezidențiale și pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Update 4:

La ora 11:00, Maia Sandu a votat „pentru ca Republica Moldova să poată să-și construiască viitorul pe care și-l dorește și pe care îl merită“.

„Noi vrem ca moldovenii să-și decidă soarta și de aceea îi îndemn pe toți cetățenii să voteze pentru copiii lor și pentru viitorul lor“, a mai zis Maia Sandu.

Update 3:

În contextul scrutinului prezidențial din Republica Moldova și a referendumului pentru parcursul pro-european, Marcel Ciolacu a transmis un mesaj.

„O zi istorică pentru Republica Moldova. Sunt convins că, la finalul ei, Republica Moldova va fi cu un pas mai aproape de Uniunea Europeană - acolo unde ne putem construi împreună viitorul“, a scris Marcel Ciolacu, premierul României și candidatul PSD la alegerile prezidențiale, pe Facebook.

Update 2:

Autorităţile din Republica Moldova au tipărit, în premieră, pentru alegerile prezidenţiale şi pentru referendumul privind modificarea Constituţiei, buletine de vot în limbile unor minorităţi, a anunţat, duminică, într-un briefing de presă, preşedinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman.

Potrivit sursei citate, printre limbile în care au fost tipărite buletinele de vot se află şi limba rromani.

"Ca element de noutate, buletinele de vot au fost tipărite şi în limbile minorităţilor etnice, şi anume ucraineană, rusă, bulgară, găgăuză şi rromani", a afirmat Caraman.

Oficialul CEC a informat că pentru acest referendum au fost tipărite peste 7,3 milioane de buletine de vot, în condiţiile în care numărul alegătorilor înscrişi pe listele electorale de bază este de 2.714.239.

Update:

Vasile Tarlev este primul candidat la funcția de președinte care a votat. Tarlev a fost însoțit la secția de votare de către soția sa, potrivit TV8.

„Am votat pentru viitorul Moldovei, un viitor mai bun, mai fericit, mai prosper, pentru stabilitate, pentru succes”, a declarat politicianul.

Știrea inițială:

Cetățenii din Republica Moldova sunt așteptați astăzi, 20 octombrie 2024, la urne, pentru a-și exercita dreptul la vot în cadrul alegerilor prezidențiale și referendumului constituțional pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Astfel, în cadrul alegerilor prezidențiale, cetățenii urmează să voteze pe unul dintre cei 11 concurenți înscriși în cursă. Aceștia sunt:

- Alexandr Stoianoglo;

- Maia Sandu;

- Renato Usatîi;

- Vasile Tarlev;

- Irina Vlah;

- Ion Chicu;

- Andrei Năstase;

- Octavian Țîcu;

- Victoria Furtună;

- Tudor Ulianovschi;

- Natalia Morari.

În ceea ce privește referendumul constituțional, alegătorii urmează să se expună dacă sunt de acord cu privire la modificarea Legii Supreme prin introducerea noțiunii de integrare europeană, potrivit Deschide.md.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel