EXCLUSIV  Alegeri prezidențiale 2024. Nicolae Ciucă, în cazul în care va intra în turul doi cu Marcel Ciolacu: "Să îți cunoști inamicul mai bine decât pe tine însuți"

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Nicolae Ciucă a vorbit despre situația în care ar putea intra în turul doi cu Marcel Ciolacu, la alegerile prezidențiale.

Bogdan Chirieac: Este o prietenie binecunoscută între dumnevoastră şi preşedintele PSD, domnul Marcel Ciolacu. Această prietenie a ţinut alianţa împreună, atunci când eraţi prim-ministrul acestei țări. În acest moment, mai sunteţi prieten cu Marcel Ciolacu?

Nicolae Ciucă: Sigur că da. Sunt prieten cu toată lumea şi mi se pare corect să discutăm despre ceea ce înseamnă responsabilitatea la nivel de lideri pentru că, după aceşti 34 de ani, PSD, PNL reprezintă partidele care s-au aflat permanent în confruntare politică. Doi ani, am demonstrat că ne-a venit mintea la cap şi am putut să punem laolaltă valorile şi ceea ce am considerat că poate să contribuie la buna funcţionare a acestei coaliţii. Este o guvernare bună şi cu realizări şi cu aspecte care trebuie să fie rezolvate, pe care nu am reuşit să le finalizăm, care sunt în curs de derulare, dar pe care insistăm că le vom rezolva. Nu se pot întâmpla toate peste noapte. Este nevoie de continuitate.

Bogdan Chirieac: Dacă PNL vă va cere să candidaţi la preşedinţia României, vi-l doriți contracandidat pe domnul Ciolacu sau aţi prefera un alt contracandidat?

Nicolae Ciucă: Aici, poporul suveran va decide pentru fiecare dintre cei care vor intra în această cursă.

Bogdan Chirieac: Să vă pun altfel întrebarea. Dacă veţi intra în turul doi cu Marcel Ciolacu, la începutul campaniei, acele două săptămâni cumplite, îi veți ura succes sau îi veți întoarce spatele?

Nicolae Ciucă: Oricăruia dintre candidați îi voi ura succes. Un gânditor, un tactician spunea "să îţi cunoşti inamicul, adversarul mai bine decât pe tine însuţi". Şi aici aş mai adăuga ceva... Dincolo de a-l cunoaşte, trebuie să îl respecţi, pentru că, atunci când îl respecţi, îţi îndeplineşti obiectivul.

Bogdan Chirieac: Şi îl respectaţi pe Marcel Ciolacu...

Nicolae Ciucă: Respect pe toată lumea.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel