Indonezia, alegeri prezidențiale: Ministrul Apărării se îndreaptă spre victoria din primul tur

foto: Freepik
foto: Freepik

Indonezienii sunt chemați la urne ca să-și aleagă președintele.

UPDATE: Ministrul indonezian al apărării, Prabowo Subianto, conduce în alegerile prezidenţiale desfăşurate miercuri în Indonezia, potrivit proiecţiilor realizate după o numărare preliminară a voturilor, transmite Agerpres.

Fostul general, considerat principalul favorit al scrutinului, în ciuda controversatului său trecut militar, a obținut aproximativ 55% din voturi într-un eșantion de 60% dintre buletine, conform a două institute de sondare a opiniei publice, ceea ce îi poate asigura câștigul în primul tur.

Cu un procentaj de peste 50% în primul tur și cu o cincime din sufragii în peste jumătate din provincii, Prabowo Subianto, aflat la a treia sa candidatură, pare să aibă victoria asigurată pentru a prelua conducerea celei de-a treia democrații din lume, urmându-l pe actualul șef de stat Joko Widodo.

Deși este acuzat de încălcări ale drepturilor omului în timpul dictaturii lui Suharto, la sfârșitul anilor 1990, fostul general în vârstă de 72 de ani ar putea, astfel, să ocupe fotoliul prezidențial în octombrie. Pe locurile următoare, conform proiecţiilor, se află fostul guvernator al Jakartei Anies Baswedan şi fostul guvernator din Java (centru), Ganjar Pranowo.

Rezultatele oficiale ale alegerile sunt aşteptate cel mai devreme în martie.

Aproape 205 de milioane de indonezieni au fost chemaţi miercuri la urne pentru a-şi alege preşedintele, deputaţii şi aleşii locali.

Știrea inițială:

Cu toate acuzațiile de încălcări ale drepturilor omului în timpul dictaturii lui Suharto la sfârșitul anilor '90, Prabowo Subianto, în vârstă de 72 de ani, se află în poziția de a câștiga în primul tur.

Conform ultimelor sondaje, cu aproximativ 52% din intențiile de vot, el depășește cu mult pe Anies Baswedan, fostul guvernator al Jakarta-ului, și pe Ganjar Pranowo, fostul guvernator al provinciei Java Centrală, ambii clasându-se pe locul doi.

În cazul în care niciunul dintre cei trei candidați nu obține o majoritate clară, va fi organizat un al doilea tur în luna iunie. Cele 800.000 de secții de votare vor rămâne deschise doar șase ore, până la ora 13:00 (06:00 GMT), în vastul arhipelag care se întinde pe 5.000 de kilometri și are trei fusuri orare.

Pe lângă alegerea președintelui, indonezienii trebuie să voteze și pentru 580 de deputați și 20.000 de reprezentanți regionali și locali într-o singură zi, acesta fiind unul dintre cele mai mari scrutinuri organizate în lume într-un singur interval de timp.

Candidat pentru a treia oară, Prabowo a adoptat o retorică naționalistă și populistă și și-a asumat angajamentul de a continua politica președintelui în exercițiu, cunoscut sub numele de Jokowi, care este suspectat că a utilizat resursele statului pentru a încerca să influențeze alegerile în favoarea ministrului său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel