Alegeri SUA 2024: Kamala Harris se pregătește pentru dezbaterea cu Donald Trump. A ajuns deja în Philadelphia

foto: Reuters via Agerpres
foto: Reuters via Agerpres

Kamala Harris va intra într-o dezbatere televizată cu Donald Trump.

Kamala Harris a sosit luni la Philadelphia, în ajunul dezbaterii televizate foarte aşteptate cu Donald Trump, înaintea unor alegeri prezidenţiale care, potrivit sondajelor de opinie, vor fi extrem de strânse, relatează Agerpres.

Vicepreşedinta SUA a aterizat la sfârşitul după-amiezii în acest oraş din Pennsylvania unde s-a născut democraţia americană.

Fostul preşedinte republican va ajunge marţi, în jurul orei locale 18.30 (22:30 GMT), cu doar câteva ore înainte de confruntarea organizată în acest stat decisiv în vederea alegerilor din 5 noiembrie.

Într-un interviu înregistrat săptămâna trecută şi din care un extras a fost difuzat luni pe platforma X de tabăra sa, Kamala Harris consideră că în faţa camerelor de filmat rivalul ei va folosi "reţetele sale vechi, banale. Nu are nicio limită în josnicia lui şi trebuie să fim pregătiţi pentru asta".

Democrata în vârstă de 59 de ani, care se aşteaptă ca Donald Trump să "spună multe minciuni", vrea să-şi atace adversarul ca pe un bărbat "care luptă pentru propriile interese, nu pentru Americani".

Fostul preşedinte republican şi-a intensificat apariţiile publice, în timp ce rivala sa şi-a petrecut majoritatea ultimelor trei zile retrasă la Pittsburgh, Pennsylvania, cu echipa ei de campanie, ieşind doar la plimbare cu soţul ei Doug Emhoff sau la cumpărături într-un magazin alimentar.

Harris și Trump, la egalitate

Un nou sondaj de opinie, publicat cu mai puţin de 48 de ore înaintea primei dezbateri televizate între Kamala Harris şi Donald Trump, candidaţii democrat şi republican la preşedinţia SUA, arată că cei doi se află la egalitate în intenţiile de vot ale alegătorilor americani, notează luni DPA.

Astfel, 48% din alegătorii probabili ar vota cu Trump, iar 47% cu Harris. Dacă sunt luaţi în calcul toţi alegătorii înregistraţi, candidatul republican este cotat cu 48%, iar candidata democrată cu 46%, marja de eroare fiind de 3%.

Sondajul, realizat de cotidianul The New York Times şi Colegiul Sienna şi publicat duminică, include unele semnale de avertizare pentru Harris, printre care faptul că doar 71% din americani declară că ştiu ceea ce trebuie să cunoască despre actuala vicepreşedintă a SUA, spre deosebire de 90% în cazul lui Trump.

Cei doi candidaţi se vor confrunta într-o dezbatere găzduită de postul de televiziune ABC marţi, la ora locală 21:00 (miercuri, ora 01:00 GMT).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel