Alegerile din Costinești ar putea fi anulate. BEC este în ședință: Au votat ucraineni, portughezi, olandezi și... Păcală din Drobeta-Turnu Severin

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Reprezentanții BECL Costinești au votat în unanimitate pentru anularea scrutinului local.

Reorganizarea alegerilor la Costinești devine o variantă din ce în ce mai posibilă, după ce, potrivit surselor Antena 3 CNN, Biroul Electoral de Circumscripție din Costinești a propus Biroului Electoral Central anularea alegerilor. Informațiile au fost confirmate și de Biroul Electoral Județean. 

Practic, această solicitare a Biroului Electoral de Circumscripție este completată de cea făcută deja de PSD pe această temă. Totul vine în urma mai multor nereguli identificate. Voturile au fost numărate nu mai puțin de cinci ori. Câștigătorii au fost, de asemenea, schimbați de două ori. Inițial a fost declarat câștigător actualul edil, primarul Dumitru Jianu din partea PSD. Ulterior, a fost declarat câștigător contracandidatul din partea PNL. 

În acest moment există o ședință a Biroului Electoral Central pe subiectul alegerilor din Costinești. În cererea de anulare sunt menționate neregulile. Unul dintre punctele principale este prezența unor cetățeni ucraineni care ar fi votat. Totodată, în document sunt menționați și cetățeni portughezi, olandezi, dar și un anume Păcală Cristian Ionel care figurează cu reședință în Drobeta-Turnu Severin. Localnicii se întreabă cum au reușit aceștia să voteze, nefiind cetățeni români sau rezidenți în Costinești, potrivit Antena 3 CNN.

Cererea Biroul Electoral de Circumscripție din Costinești 

"Din verificările efectuate, inclusiv de către organele de poliţie a reieşit faptul că persoana care a votat în poziţia nr. 24 pe listele electorale suplimentare pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, la Secţia de Votare nr. 417 - Schitu, se numeşte (...), este CETĂŢAN UCRAINEAN, şi deci, NU ESTE cetăţean al unui stat membru al Uniunii Europene. Aşadar, persoana în cauză NU AVEA dreptul să voteze la niciunul dintre scrutinele organizate în data de 09.06.2024, pe teritoriul României" este una dintre problemele aduse autotităților competente de BECC Costineşti.

"La secţia nr. 416 Costineşti s-au constatat două deficienţe cu privire la listele suplimentare, anume că în lista electorală suplimentară pentru alegerile locale din data de 09.06.2024, pag. 2, poz. 15, un cetăţean pe nume (...) figurează cu domiciliul în mun. Drobeta Tumu-Severin, aşadar nu putem stabili dacă avea reşedinţa pe raza com. Costineşti. Totodată, se observă că la poz. 13 - 18 figurează cetăţenia în rubrica special destinată", se regăsește în documentul menţionat.

Având în vedere aceste aspecte, coroborat cu faptul că la nivelul Circumscripţiei Electorale nr. 29 Costineşti, a fost desemnat câştigător la funcţia de primar candidatul din partea PNL, la o diferenţă de doar 1 (unu) vot, şi luând in considerare că nu există posibilitatea să se stabilească, dincolo de orice indoială rezonabilă, cu cine a votat persoana care nu a respectat acest drept, fiind evident ca votul acesteia putea fi hotărâtor, apreciem că se impune anularea alegerilor şi reluarea scrutinului electoral la nivelul Circumscripţiei Electorale nr. 29 Costineşti", a mai transmis BECC Costineşti către BEC, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel