Alegerile din PNL, tranşate. Chirieac: "Jocurile sunt făcute". Veste bună cu eşecul PNRR: Bruxelles-ul şi-a dat seama, în sfârşit

Facebook Ludovic Orban
Facebook Ludovic Orban

Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut mai multe declaraţii privind alegerile interne din PNL, dar şi despre situaţia economică. 

"Nu mă aştept ca premierul să meargă la Timişoara, e evident că jocurile sunt făcute. E clar că viitorul preşedinte al PNL este dl Florin Cîţu. Sprijinit de preşedintele Klaus Iohannis. Fără acest sprijin, Florin Cîţu nu ar exista, nici ca ministru de finanţe, nici ca premier, nici ca preşedinte PNL. Nu ştiu de ce dl Iohannis îi acordă atât de multă încredere acestui om. O fi văzut ceva în el ce noi nu am văzut. Nici PNL nu îl susţine cu drag, e fals să creadă cineva că fermecaţi de carisma sa, de felul în care ţine discursuri, de felul în care conduce ţara, doresc să îl voteze orice. Nu, este umbra preşedintelui Iohannis, binefăcătoare, asupra dlui Cîţu. Astfel, dl Cîţu e deja preşedinte PNL. Nu ştiu de ce nu pune mai devreme Congresul ca să scape ţara de această competiţie care ne-a vlăguit", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Întrebat dacă există şanse ca la alegerile pentru PNL Timiş să fie iar scandal, Bogdan Chirieac a spus că "în condiţiile în care legendarul Mircea Hava a fost aruncat la gunoi la Alba pentru că îl sprijinea pe Orban şi a câştigat un no-name care îl susţine pe Cîţu, vă daţi seama că nu mai contează nici Timişoara, nici nimic". 

Ulterior, acesta a reacţionat ironic când a fost întrebat de ce se afişează totuşi liderii PNL la aceste alegeri interne. "Primul lucru care îmi vine în gând este că mai vor să scape de acasă. Altă explicaţie logică nu este! E clară situaţia!", a punctat analistul. 

Semnal de alarmă privind situaţia economică. Singura veste bună

"Legile fizicii şi ale economiei sunt implacabile. Dacă conduci prost o ţară, ţara aia nu are cum să o ducă bine", a mai punctat Chirieac, moment în care a intervenit moderatorul Mihaela Bîrzilă. "Păi dacă dl Cîţu vede doar cifre mari, creştere economică...", a spus ea. 

"Da, cifre mari, aţi spus vorba potrivită. 25 de miliarde de euro împrumuturi pe an sunt cifre mari, de unde rezultă creşterea economică. Dar ne lămurim şi cu astea. Mai avem şi incapacitatea de a scrie PNRR-ul. Ştiţi care e singura parte bună cu eşecul la PNRR? Faptul că s-a lămurit Bruxelles-ul că USR-ul e mai rău decât PSD-ul şi PNL-ul în ţara asta. Că dacă scotea Ghinea un PNRR din ăsta şi era locul 1 în Europa, spuneam că asta e calea, adevărul şi dreptatea, Barna înainte, cu Clotilde Armand. 

Ei bine, mediocritatea acestui PNRR, care e scris la nivelul unei compuneri de clasa a patra, este un eşec. 14 state, în curând 18, au semnat deja şi au început să primească bani. Noi suntem în ultima treime, dar mi-e teamă că vom fi ultima ţară pentru care se va aproba, şi atunci de milă, de silă, pentru că nu poate fi dus la bun sfârşit aşa cum e făcut", a concluzionat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel