Alegerile prezidențiale din Rusia aduc tensiuni și în Letonia. Poliţia amenință votanții ruși cu expulzări imediate

foto ilustrativ pexels/ Rezultate alegeri Letonia
foto ilustrativ pexels/ Rezultate alegeri Letonia

Şeful poliţiei din Letonia a transmis luni faptul că cetăţenii ruşi care vor vota pentru alegerile prezidenţiale la ambasada Rusiei din Riga între 15 şi 17 martie vor fi verificați. Practic, li se va verifica permisele de şedere şi vor fi expulzaţi dacă este necesar, notează AFP. 

Cetăţenii ruşi care vor sta la coadă cu scopul de a vota la ambasada Rusiei vor fi supravegheaţi cu scopul de a evita orice tentativă de a glorifica războiul din Ucraina, a spus Armands Ruks la postul TV3 Latvija.

Menționăm faptul că Letonia, membră a UE şi NATO, are o importantă minoritate rusă.

'Vor fi puncte de control mobile pe străzile din jurul ambasadei pentru a verifica dacă aceşti cetăţeni ruşi (...) au dreptul de a locui în Letonia. Vom avea, de asemenea, toleranţă zero faţă de oricine încearcă să profite de acest weekend pentru a justifica invadarea Ucrainei şi crimele de război comise acolo', a zis șeful poliției letone.

Acesta a subliniat că autorităţile 'nu exclud recurgerea la expulzări imediate' în cazul în care alegătorii ruşi nu au un permis de şedere valabil. Serviciile de imigrare din Letonia au dat ordine de expulzare pentru ruşii care nu respectă noile reguli în vigoare. Printre acestea se numără în special cunoaşterii limbii letone pentru utilizare cotidiană sau înscrierea la un curs de limbă. Cerinţa lingvistică nu li se aplică și refugiaţilor ucraineni sau cetăţenilor din ţările UE sau NATO care trăiesc în Letonia. 

Citește și - Ambasadorul Rusiei la Chişinău, convocat la MAE al R. Moldova după decizia Rusiei de a deschide secţii de votare în Transnistria

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel