Alertă alimentară în România! Carne de pui contaminată cu Salmonella, retrasă de la vânzare - Foto în articol

Alertă alimentară în România! Carne de pui contaminată cu Salmonella, retrasă de la vânzare / Foto: Pixabay
Alertă alimentară în România! Carne de pui contaminată cu Salmonella, retrasă de la vânzare / Foto: Pixabay

ANSVSA anunță retragerea de la raft a unui lot de carne de pui, contaminată cu Salmonella.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunță retragerea de la raft a unui lot de carne de pui, contaminată cu Salmonella.

"Nume produs pe etichetă: Sferturi posterioare de pui congelate 

Producător: Cedrob S.A.

Gramaj: 10kg 

Nr. Lot: 191/3/23 

Data expirare: 10.07.2025

Detalii referitoare la ceea ce este în neregulă cu produsul: Contaminarea produsului cu Salmonella Enteritidis.

Măsuri pe care trebuie să le ia consumatorul:  În cazul în care ați cumpărat produsul menționat mai sus, vă  rugăm să nu îl consumați și să îl returnați în magazinul de la care l‐ați achiziționat in baza bonului fiscal" precizează ANSVSA.

Foto: ANSVSA

Cât de periculoase sunt alimentele contaminate cu Salmonella

Alimentele contaminate cu Salmonella pot reprezenta un pericol serios pentru sănătatea umană. Salmonella este o bacterie care poate provoca infecții alimentare, cunoscute sub numele de salmoneloză. Simptomele pot include febră, dureri abdominale, diaree, greață și vărsături. În cazurile severe, infecția cu Salmonella poate duce la complicații grave, cum ar fi deshidratarea, septicemia sau afecțiuni ale organelor interne.

Alimentele care pot fi contaminate cu Salmonella includ carne crudă sau insuficient gătită (cum ar fi puiul și carnea de vită), ouăle crude sau insuficient gătite, produse lactate nepasteurizate și legumele contaminate cu apă sau sol infectat.

Este important să se ia măsuri pentru a preveni contaminarea alimentelor cu Salmonella, cum ar fi gătirea adecvată a alimentelor, evitarea consumului de ouă crude sau insuficient gătite și spălarea riguroasă a legumelor și fructelor. De asemenea, igiena personală și a mediului în care sunt preparate alimentele joacă un rol crucial în prevenirea contaminării, potrivit Chat GPT.

Dacă apare o infecție cu Salmonella, tratamentul poate include administrarea de lichide pentru a preveni deshidratarea și, în anumite cazuri, antibiotice. Este important să se consulte un profesionist medical dacă apar simptomele unei infecții alimentare pentru a primi îngrijire adecvată și a preveni complicațiile grave.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel