Alertă cu bombă la două licee din Franța. Alarmă falsă: „Dacă o luați în serios, atunci bine, altfel, asta e și mult noroc” - VIDEO/UPDATE

Captură de ecran / Foto: X ChroniBuzz
Captură de ecran / Foto: X ChroniBuzz

Două licee din Franța au fost amenințate cu bombă.

UPDATE: S-a luat decizia de a permite elevilor și profesorilor să se întoarcă acasă, dar cei care și-au lăsat bunurile în școală, mașina sau bicicleta în parcare nu au putut să le recupereze înainte de a interveni echipa pentru dezamorsare.

Intervenția echipajului pentru dezamorsare s-a încheiat la ora 15.40 la liceul Jean-Rostand, fără a fi găsit nimic. La sfârșitul acestei după-amiezi, specialiștii sunt încă la liceul Le Corbusier din Illkirch-Graffenstaden. Pentru aceste două intervenții au primit întăriri de la câini specializați în explozivi de la poliția națională.

Alerta a ajuns prin email pe serviciile de mesagerie ale celor două unități în mijlocul zilei. În cele două mesaje, care erau aproximativ similare, un expeditor anonim a susținut că a pus o bombă în școală. „Dacă o luați în serios, atunci bine, altfel, asta e și mult noroc.”, a spus el.

La începutul după-amiezii acestei zile de marți, echipajul de dezamorsare al Securității Civile a intervenit și pentru două valize abandonate pe rue Adolphe-Seyboth, în cartierul Petite-France din Strasbourg.

UPDATE: Elevii liceului Jean-Rostand, situat în cartierul Krutenau din Strasbourg, au fost trimiși acasă. Liceul a fost evacuat din cauza unei amenințări cu bombă la ora 13:02.

Liceul Le Corbusier din Illkirch a fost și el evacuat. Era ora 13.05 când a sunat alerta între zidurile liceului general, tehnologic și profesional. O alertă declanșată la inițiativa directoarei care, potrivit mai multor surse, a fost informată prin mesaje despre prezența unui dispozitiv exploziv în școală.

„Alerta a fost urmată de un mesaj la microfonul directorului în care se specifica că alerta este reală, dar profesorii știau că nu este un exercițiu pentru că am fi fost informați despre acesta”, mărturisește un profesor. Liceul, care educă în jur de 1.800 de elevi și angajează 220 de profesori repartizați în 12 clădiri, a fost evacuat pașnic, prin trei ieșiri. EREA (unitatea de învățământ adaptat regional) învecinată a fost și ea evacuată. Circulația tramvaielor (stația Lixenbuhl este în fața liceului) a fost întreruptă.

Poliția municipală ș națională, a ajuns rapid la fața locului și au putut să asiste la aceste operațiuni. Însă echipa de dezamorsare a poliției naționale, ocupată la liceul Jean-Rostand din Strasbourg, nu a fost la fața locului decât după ora 14.00. Echipa pentru dezamorsare de la Securitate Civilă a fost, de fapt, solicitată de prefectură să efectueze cercetări în cadrul celor două licee din Eurometropolă.

Circulația tramvaielor și autobuzelor a fost întreruptă

La ordinul poliției, CTS a fost nevoit să întrerupă circulația tramvaielor și autobuzelor care treceau în apropierea liceelor ​​care au făcut obiectul amenințărilor cu bombă.

Pentru liceul Jean-Rostand din Strasbourg sunt afectate liniile de tramvai C, E și F, precum și linia de autobuz 30. Pentru Le Corbusier din Illkirch-Graffenstaden, este doar linia A a tramvaiului care se termină la stația Campus d'Illkirch, conform DNA.

UPDATE: Alerta a fost stabilită la liceul Jean Rostand din Strasbourg. Elevii liceului au fost evacuați. La fața locului se află serviciul de dezamorsare, conform IA1, X.

UPDATE: „A existat o amenințare cu bombă în Strasbourg, #Franța. Situația pare să fie confuză și îngrijorătoare. Autoritățile probabil gestionează situația” conform ChroniBuzz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel