“Alerta Cutremur Vrancea” – o aplicație care te poate salva de la cutremur. Vezi prețul

alerta
alerta

Răzvan Pascu este un român care, în urma unei aplicații de pe telefonul mobil, a fost avertizat de producerea unui cutremur  cu câteva momente înainte ca seismul să se propage. De Ce News preia postarea lui Pascu, în speranța că o astfel de aplicație de pe propriul mobil ar putea salva viețile multor români în cazul producerii unui dezastru de această natură.

"De mai bine de un an de zile am instalata pe telefon (iPhone) o aplicatie care se numeste “Alerta Cutremur Vrancea” si careia nu i-am dat niciodata prea mare importanta. Un prieten al meu a facut grafica pentru aceasta aplicatie si mi-a vorbit despre ea, am instalat-o si am uitat de ea. Este setata sa te anunte cu 30 de secunde inainte de orice cutremur mai mare de 4,8 grade, printr-un parteneriat pe care l-au facut cu IRSA. Pentru ca in ultimul an nu au fost cutremure de peste 4,8 grade, aplicatia nu a mai sunat pana acum. De fapt, a mai sunat o singura data, si atunci m-am speriat destul de tare, insa s-a dovedit a fi alarma falsa (au facut baietii niste teste fara sa anunte), asa ca acesta era unul dintre motivele pentru care uitasem complet de ea si nu ii dadeam mare importanta", povestește Răzvan Pascu.

"Azi noapte a sunat din nou la 4:37, m-am trezit din somn crezand ca ma suna cineva, am luat telefonul si m-am uitat la el, scria “Alerta cutremur Vrancea”. I-am spus Andrei “astia zic ca urmeaza cutremur”, ne-am ridicat din pat si ne-am dus sub o grinda, dupa care a fost cutremurul. Totul a durat cateva secunde, cred ca nu au fost mai mult de 5-6 secunde intre perioada in care aplicatia a inceput sa urle si pana a inceput cutremurul (desi ei spun ca te anunta cu 30 de secunde inainte).

Vezi prețul unei astfel de aplicații

Imediat apoi i-am trimis SMS-uri prietenului meu Cristi Necula si i-am multumit pentru aplicatie, iar el mi-a spus ca aplicatia nu functioneaza inca perfect. Ei primesc semnalul de la IRSA cu 30 de secunde inainte de cutremur, insa depind de serverul de la Apple, care trimite instintarile mai departe catre cei care au instalata aplicatia. Mi-a spus ca, din ce a aflat el, unii au primit instiintare cu 15 sau 10 secunde inainte, dar sunt altii care au primit chiar si dupa cutremur.

Aplicatia nu este foarte ieftina, costa 10 euro/luna sau 100 euro pe un an. Recomandarea sa a fost ca lumea sa nu se inghesuie sa o cumpere de acum, sa mai astepte un update pe care vor sa il faca, atunci cand aplicatia va functiona prin tehnologia Voip, exact ca Viber, astfel incat sa te instiinteze pe loc", a mai scris Pascul pe Facebook .

Daca mai aveti aceasta aplicatie instalata sau daca stiti alte aplicatii care sa te anunte ca urmeaza un cutremur, va rog sa ne scrieti tuturor folosind comentariile de mai jos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel