Alertă de fraudă cu vizele pentru America. Mesajul Ambasadei

Fotografie de la Nataliya Vaitkevich, pexels
Fotografie de la Nataliya Vaitkevich, pexels

Ambasada SUA la Bucureşti trage un semnal de alarmă cu privire la posibile fraude cu vizele. 

"Dacă vreţi să vă înscrieţi în programul de imigrare Diversity Visa (DV-2024), rețineți:

- înscrierea este gratuită,

- se face exclusiv online la dvprogram.state.gov,

- legea permite trimiterea unei singure cereri de înscriere în numele unei persoane pe durata perioadei de înscriere,

- înscrieți-vă personal, nu apelați la intermediari care, în schimbul unor sume de bani, vă promit înscrierea și selecționarea 

- păstrați numărul unic de confirmare a înregistrării deoarece este singurul mod prin care veți putea verifica începând cu data de 6 mai 2023 dacă ați fost selecționat sau nu.

Instrucțiunile complete despre program se găsesc la: usvisas.state.gov/dv/instructions.", transmite Ambasada SUA pe Facebook.  

Nu e prima tentativă de fraudă cu vize. Ce s-a întâmplat în aprilie 2022 

 

”Secţia Consulară vă atrage atenţia: în ultimele zile un număr mare de persoane au fost contactate prin e-mail, pentru a fi înștiințate că au fost selecţionate în programul Diversity Visa cerându-li-se să completeze formulare cu datele lor personale.

Nu furnizaţi datele dumneavoastră personale unor pretinşi „consultanţi de viză”, care încearcă să vă păcălească oferindu-vă asistenţă contra unor sume de bani.

Vă reamintim că pentru programul DV 2023 - participarea a avut loc în perioada 6 octombrie - 9 noiembrie 2021, iar singurul mod de a afla dacă aţi fost selecţionat este să verificaţi personal, după 7 mai 2022 pe pagina oficială de internet a Departamentului de Stat la: https://dvprogram.state.gov/.”, transmitea Ambasada SUA la București, pe pagina sa de Facebook.

VEZI AICI MAI MULTE

Burse de studiu în SUA pentru liceenii români. Ce condiţii trebuie îndeplinite

Liceenii români pot aplica pentru burse în Statele Unite ale Americii (SUA) în cadrul programului Future Leaders Exchange (FLEX) 2023-2024, a anunțat Ambasada SUA într-un comunicat oficial.

Reprezentanţa diplomatică a SUA în România, alături de American Councils for International Education şi de Ministerul Educaţiei Naţionale, invită liceenii cu cetăţenie română să participe la programul FLEX, fiind deschisă o nouă rundă de candidaturi pentru burse.

Programul educațional FLEX este finanțat de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii şi îşi propune să ofere liceenilor din România ocazia de a studia la un liceu american, cât și de a locui împreună cu o familie americană pe parcursul anului şcolar 2023-2024. Participarea la acest program, aflat în al șaptelea an de existență în România, este gratuită. În anii precedenți, au beneficiat de aceste burse zeci de liceeni români din mai multe județe ale României, repartizați la unități de învățământ de stat precum Minnesota, Michigan, Texas, Indiana, California, şi New York. De precizat este că programul se adresează în egală măsură şi liceenilor cu dizabilităţi.

Condiții

Competiția este deschisă liceenilor care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: au cetățenie română, sunt născuți între 15 iulie 2005 și 15 iulie 2008, sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, studiază engleza în liceu, îndeplinesc criteriile pentru a obţine viza SUA şi nu au stat în SUA mai mult de trei luni în ultimii cinci ani.

Cei interesaţi de program pot aplica online până pe 13 octombrie 2022 la https://ais.americancouncils.org/flex . Informaţii complete despre program sunt disponibile la adresa de email [email protected]  şi pe site-ul www.americancouncils.ro .

Tot mai mulți tineri din România, elevi de gimnaziu sau de liceu, aleg să își continue studiile în instituțiile de învățământ din Europa, SUA sau Canada. Mai exact, numărul celor care pleacă la studii în străinătate crește cu 20% anual, potrivit datelor furnizate de IntegralEdu. Iar avantajele pentru ei sunt de necontestat: multiculturalism, posibilitatea de a învață o limba străină, posibilitatea de a face internship și de a capătă experiență profesională încă de pe băncile școlii, programa școlară adaptată la cerințele pieței și profesori foarte bine pregătiți. Pentru studiile universitare de licenţă, principalele destinaţii sunt: Marea Britanie (destinaţia numărul unu pentru studii în afară), Olanda, Danemarca, Germania, Franţa, Elveţia şi SUA.

Pe perioada studiilor, unii tineri intră în programe de internship, iar apoi au ocazia să își găsească un loc de muncă în cadrul companiilor. Dintre tinerii care-și termină studiile liceale în străinătate, 100% dintre ei merg mai departe tot la universități din afară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel