Alertă de holeră în larg! 3.000 de oameni, în carantină pe un vas de croazieră

foto: Freepik
foto: Freepik

Un vas de croazieră cu 3.000 de persoane la bord se află în carantină în largul Mauritius.

Peste 3.000 de oameni sunt într-o situație critică la bordul unui vas de croazieră în apele insulei Mauritius din Africa de Est, unde există temeri legate de o posibilă epidemie de holeră, informează Agerpres.

Autoritățile mauritiene au decis duminică să interzică acostarea Norwegian Dawn în portul capitalei Port Louis, după ce o serie de pasageri au prezentat simptome gastrointestinale. Situația a fost aceeași și în insula franceză La Réunion, care a refuzat să primească vasul.

Risc de epidemie

În prezent, Africa de Sud se confruntă cu una dintre cele mai grave epidemii de holeră din ultimii ani, iar această situație tensionată a generat îngrijorări cu privire la răspândirea bolii în regiune. Din cei 2.184 de pasageri care trebuiau să-și încheie călătoria duminică, și 2.279 care trebuiau să se îmbarce la Port Louis, mulți sunt acum blocați la bordul vasului, alături de cei 1.026 de membri ai echipajului.

Autoritățile sanitare au prelevat probe de la aproximativ 15 persoane aflate la bord duminică dimineață, iar rezultatele sunt așteptate pentru marți. Cel puțin 14 pasageri și un membru al echipajului au prezentat simptome precum diaree și vărsături și au fost izolați în camerele lor.

Compania americană Norwegian Cruise Line a informat că doar un număr mic de pasageri de la bordul Norwegian Dawn au avut simptome gastrointestinale ușoare în timpul călătoriei de două săptămâni în Africa de Sud. În consecință, guvernul mauritian a amânat debarcarea și îmbarcarea până pe 27 februarie 2024.

Într-o scrisoare datată duminică, căpitanul a informat pasagerii că nu vor putea părăsi nava în Port Louis. Compania a asigurat că s-au întreprins eforturi sporite de igienizare și că toate măsurile de precauție au fost luate pentru protejarea pasagerilor, a echipajului și a destinațiilor. Norwegian Dawn, cu o capacitate de până la 2.340 de pasageri și 1.032 de membri ai echipajului, a plecat din Africa de Sud pe 13 februarie și urma să facă escala în Madagascar, La Réunion și Mauritius, pentru a reveni apoi în Africa de Sud cu alți pasageri.

Vineri, autoritățile de pe insula franceză La Réunion au refuzat să primească vasul, iar guvernul francez a evaluat situația la bord ca fiind nesatisfăcătoare. În acest context, compania de croazieră a decis să anuleze escala și să continue călătoria spre Mauritius.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel