Alertă de ninsoare în toată țara, până marți la ora 20:00. Prognoza ANM 

Alertă meteo de Cod Galben/ foto pexels din sursă pixabay
Alertă meteo de Cod Galben/ foto pexels din sursă pixabay

Toată România va afi acoperită de ninsori, informează Administrația Națională de Meteorologie. Ninsorile vor dura până marți, la ora 20:00. 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis duminică o informare meteorologică de ninsoare, valabilă în toată țara până marți seara.

Informarea intră în vigoare duminică, la ora 14.00, și este valabilă până marți, la ora 20.00.

În intervalul menționat, îndeosebi în sudul, centrul și estul teritoriului, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, local se vor acumula 10-15 l/mp și se va depune strat de zăpadă.

Valorile termice vor continua să scadă, astfel încât, în a doua jumătate a săptămânii vremea va fi deosebit de rece, anunță meteorologii.

Vremea în București

Vremea va fi rece şi în general închisă la Bucureşti în următoarele două zile, temporar vor predomina ninsorile, se vor acumula cantităţi de precipitaţii de 5...10 l/mp şi se va depune strat de zăpadă.

Potrivit prognozei speciale pentru Capitală, publicată duminică de Administraţia Naţională de Meteorologie, vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 2...4 grade, iar cea minimă de -1...0 grade.

Totodată, ANM a emis informare care vizează precipitaţii predominant sub formă de ninsoare îndeosebi în sudul, centrul şi estul teritoriului, începând de duminică după-amiaza şi până marţi seara la ora 20:00. 

Cum va fi vremea în luna martie 2022

Prima lună calendaristică de primăvară este caracterizată, în general, printr-o vreme deosebit de schimbătoare, zilele reci şi umede alternând cu cele calde şi însorite, însă temperatura medie lunară va înregistra un salt evident faţă de luna februarie, potrivit caracterizării climatice a lunii martie, publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

"Această alternanţă se produce din cauza modificărilor ce survin în circulaţia aerului deasupra sud-estului Europei şi de asemenea din cauza retragerii dorsalei anticiclonului est-european spre răsărit, ceea ce favorizează pătrunderea aerului mai cald şi mai umed (venit dinspre bazinul Mediteranei sau dinspre Atlantic) în zona ţării noastre. Ca o consecinţă a acestor schimbări în distribuţia centrilor barici de pe continentul european, temperatura medie lunară înregistrează un salt evident faţă de luna februarie. Excepţie fac unele zone restrânse din depresiunile intramontane, aflate în estul Transilvaniei, unde mediile de temperatură se menţin scăzute, ajungând până la minus un grad Celsius", susţin meteorologii, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel