ALERTĂ. Turcia susține că au intrat 75.000 de migranți în UE. Grecia și Bulgaria au raportat un număr mult mai mic

Turcia a anunțat, astăzi, că a lăsat peste 75.000 de migranți să treacă granița în UE. 

Până duminică dimineaţă la ora 10.00 (07.00 GMT), 76.358 de migranţi au trecut graniţa prin provincia Edirne, a scris pe Twitter ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, conform Agerpres.

În provincia Edirne sunt puncte de trecere a frontierei spre Grecia şi Bulgaria. Totuşi, până acum, nici Sofia şi nici Atena nu au raportat un număr atât de mare de sosiri.

Raportările Greciei

Conform unei informări transmise duminică de autorităţile din Grecia, poliţia elenă a împiedicat în 24 de ore aproape 10.000 de migranţi să treacă frontiera în regiunea Evros. Grecia şi-a suplimentat de asemenea dispozitivele de la graniţă.

În plus, 73 de migranţi au fost arestaţi în ultimele 24 de ore pe teritoriul Greciei, la care se adaugă cele 66 de arestări de sâmbătă, conform autorităţilor elene.

ONU vorbește despre 13.000 de migranți

Conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), peste 13.000 de migranţi se află de partea turcă a frontierei cu Grecia. Conform celor mai recente date ale ONU, Turcia a primit circa 3,6 milioane de refugiaţi din Siria, la care se adaugă migranţi din Afganistan şi Irak.

Turcia şi-a deschis vineri frontierele migratorii cu UE, ameninţând că va lăsa să treacă un nou aflux de refugiaţi sirieni dacă nu obţine un sprijin activ de la UE în disputa sa cu Rusia în Siria.

Uniunea Europeană şi-a exprimat sâmbătă "preocuparea", declarându-se dispusă să ofere un ajutor suplimentar Greciei şi Bulgariei, pentru a face faţă afluxului de migranţi dinspre Turcia vecină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel