EXCLUSIV  Amenințarea cu bomba la cel mai mare hotel din Timișoara, falsă. Lasconi era cazată acolo. Bărbatul care a făcut apelul, prins și amendat

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Mai mulți oameni au fost evacuați dintr-un hotel din Timișoara după o alertă cu bombă. Bărbatul care a alertat autoritățile a fost prins. 

UPDATE: Bărbatul care a alertat autoritățile din Timișoara, prin apelul dat la 112, privind prezenţa unui dispozitiv explozibil în Hotelul Continental, a fost prins. 

Bărbatul are 50 de ani și a fost amendat cu 4.000 de lei, fiind dus la spital penru un control de specialitate psihiatrică.

”În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este o alarmă falsă, fiind identificat apelantul, un bărbat în vârstă de 50 de ani. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu suma de 4.000 de lei conform OUG 34/2008 privind apelarea nejustificată a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112”, a transmis IPJ Timiș.

Totodată, bărbatul a fost dus la Clinica Psihiatrică “Eduard Pamfil” din Timișoara în vederea efectuării unui control de specialitate.

UPDATE: Verificările efectuate nu au confirmat existența unei bombe în Hotelul Continental din Timișoara, anunțarea la 112 a acestei amenințări dovedindu-se a fi o alarmă falsă, a anunțat Biroul de presă al Poliției Timiș.

”În urma verificărilor efectuate nu se confirmă existența unei bombe în incinta societății comerciale, polițiștii continuând cercetările specifice pentru identificarea apelantului și dispunerea măsurilor legale în consecință”, a transmis sursa citată.

Polițiștii Secției 1 Timișoara au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112 că în incinta unei societăți comerciale (Hotelul Continental n.r.) din Timișoara ar fi amplasată o bombă. La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, precum și pirotehniștii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș.

Echipajele rutiere prezente la fața locului au asigurat perimetrul de siguranță în zonă, fiind evacuate persoanele prezente în incinta societății comerciale pentru desfășurarea operațiunilor specifice, a mai precizat Poliția Timiș, scrie Agerpres.

UPDATE: Elena Lasconi, candidata USR la președinția României, ar fi cazată în hotelul evacuat în această după-amiază, acum fiind plecată pentru scurt timp la Reșița. 

Potrivit unor surse DC News, între persoanele aflate în hotel s-a aflat și deputatul USR Cristian Seidler, care a fost evacuat în urma alertei cu bombă. De asemenea, Elena Lasconi ar fi cazată în respectivul hotel până marți.

Știrea inițială

Un hotel din Timișoara a fost evacuat după ce s-a dar alerta cu bombă, transmite Antena 3 CNN. Este alertă maximă în apropriere de centrul Timișoarei după ce un apel la 112 anunța posibila prezență a unui dispozitiv explozibil în cel mai mare hotel din oraș. Din primele informații se pare că un bărbat ar fi fost cel care a alertat autoritățile.

”Serviciul de urgențe 112 a fost alertat, luni seara, despre amplasarea unei bombe la Hotelul Continental din Timișoara”, au transmis surse judiciare, citate de Agerpres. 

La fața locului s-au deplasat echipaje ale Poliției, ale ISU Timiș și ale SRI, care fac verificări pentru a stabili dacă alarma se confirmă sau nu.

Potrivit IGSU, ”forțele ISU nu au fost alocate la caz, până la acest moment, însă la solicitare suntem pregătiți să acordăm sprijinul, conform competențelor”, iar cel care a făcut ”apelantul ar fi cunoscut în zona cu astfel de abordări”.

Ce spune Poliția

”Azi, in jurul orei 17:11, polițiștii Secției 1 Timișoara au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că în incinta unei societăți comerciale de pe bulevardul Revoluției din Timișoara ar fi amplasată o bombă. La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, precum și pirotehniștii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș.

Echipajele rutiere prezente la fața locului au asigurat perimetrul de siguranță în zonă, fiind evacuate persoanele prezente în incinta societății comerciale pentru desfășurarea operațiunilor specifice”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Știre în curs de actualizare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel