UPDATE/Alertă în Atena: Sute de pompieri luptă cu un incendiu de vegetație pe Muntele Parnitha

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un incendiu de vegetație izbucnit sâmbătă pe Muntele Parnitha, la nord de Atena, a determinat închiderea unei autostrăzi și a mobilizat un răspuns masiv din partea brigăzii locale de pompieri, relatează duminică agenţiile Xinhua şi DPA.

Zeci de pompieri, ajutaţi de 17 aeronave pentru stingerea flăcărilor, s-au luptat să aducă sub control noul incendiu, izbucnit într-o zonă slab populată din apropierea oraşului Keratea, la aproximativ 35 de kilometri sud de Atena.

Imagini cu cel puţin o casă în flăcări au fost difuzate de media din Grecia, în timp ce fumul de la pinii şi măslinii cuprinşi de flăcări se înălţa spre cer.

Pe fondul vântului puternic şi a temperaturilor ridicate din cea mai mare parte a ţării, zeci de incendii de vegetaţie au izbucnit în acest weekend în Grecia. Autorităţile i-au sfătuit pe locuitori să nu se apropie de zonele împădurite, potrivit Reuters.

Pe insula Serifos, unde un incendiu a izbucnit sâmbătă într-o zonă cu vegetaţie joasă şi apoi s-a extins rapid, alimentat de vântul puternic, afectând mai multe gospodării şi determinând evacuarea mai multor sate, pompierii se luptau în continuare cu flăcările.

Incendiul de vegetaţie din Serifos, care la un moment dat s-a extins pe o rază de 15 kilometri, a afectat case de vacanţă şi depozite, a declarat pentru televiziunea greacă primarul insulei, Kostas Revinthis.

Un alt incendiu, izbucnit sâmbătă pe Muntele Parnitha, în apropierea unei rezervaţii naturale de lângă Atena, a fost stins până duminică dimineaţă, au anunţat autorităţile.

Incendiile de vegetaţie au loc frecvent în ţara mediteraneană, însă în ultimii ani au devenit mai devastatoare, în condiţiile verilor mai călduroase, mai aride şi mai vântoase, asociate de oamenii de ştiinţă cu efectele schimbărilor climatice.

După incendiile de pădure mortale din vara trecută şi după cea mai călduroasă iarnă înregistrată vreodată, Grecia a introdus noi măsuri, care includ trimiterea unei autospeciale suplimentare pentru stingerea flăcărilor la fiecare nou incendiu, accelerarea sprijinului pe cale aeriană şi curăţarea pădurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel