Alertă în Caracal. Tren cu 38 de vagoane și cu scurgeri de gaze, oprit în gară / Update: CFR S.A., precizări

 FOTO: Freepik @wirestock
FOTO: Freepik @wirestock

Un tren cu scurgeri de gaze a fost oprit în gara din Caracal.

 

Update 3:

Şase trenuri de călători vor sosi la destinaţie cu cel puţin o oră de întârziere, după ce au staţionat temporar în gări, din cauză că traficul feroviar a fost închis duminică seara pe raza staţiei Caracal de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care au fost solicitaţi pentru intervenţia la un tren privat de marfă aparţinând GFR, garat la linia 6, garnitură încărcată din care s-au observat scurgeri de conţinut (propan) din penultimul vagon, conform Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan, traficul feroviar a fost închis, începând cu ora 20:10, iar până la finalizarea intervenţiilor desfăşurate de reprezentanţii ISU, şase trenuri de călători au fost oprite în staţiile limitrofe.

Trenul privat de marfă circula pe relaţia Pasărea - Glogovăţ şi avea în compunere 38 de vagoane, dintre care opt încărcate cu gaz.

"Din informaţiile transmise de personalul feroviar din staţia Caracal, intervenţia la vagonul respectiv a fost finalizată, prin închiderea vanei, de unde s-au descoperit scurgeri de conţinut, iar ca măsură de siguranţă au fost verificate, de către reprezentanţii ISU, toate celelalte vagoane", a precizat Oana Brânzan.

La ora 22:05 a fost redeschis traficul feroviar în staţia Caracal, cu reluarea circulaţiei trenurilor staţionate temporar în gările adiacente. Urmează reluarea traficului pentru următoarele trenuri: IR 1996 oprit în Fărcaşele, de la 20:28; R 9015 oprit în Drăgăneşti, de la ora 20:34; IR 11613 oprit în Radomireşti, de la 20:40; R 9918 oprit în Grozăveşti, de la ora 20:08; R 9911 oprit în Mihăieşti, de la 20:47; IR 11615 oprit în Măldăieni, de la 20:49.

"CFR SA adresează scuzele aferente tuturor călătorilor şi îi asigură că toate măsurile operative întreprinse de reprezentanţii ISU şi ai SRCF Craiova au avut drept scop îndeplinirea tuturor condiţiilor de siguranţă pentru reluarea traficul feroviar pe raza staţiei Caracal", a adăugat sursa citată.

Update 2:

„Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar pe raza stației Caracal a fost închis, începând cu ora 20.10, de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, care au fost solicitați pentru intervenția la un tren privat de marfă, garat la linia 6, garnitură încărcată din care s-au observat scurgeri de co ținut (propan) din penultimul vagon. Până la finalizarea intervențiilor desfășurate de reprezentanții ISU, 4 trenuri de călători au fost oprite în stațiile limitrofe. În stația Caracal este, de asemenea, așteptată  să sosească și echipa de intervenție a GFR, operatorul privat de marfă“, a transmis CFR Infrastructura.

Update:

IPJ Olt informează să a reușit să oprească scurgerile de gaz.

„S-a realizat strângerea în siguranță a robinetului.  În urma verificărilor efectuate de către ISU, s-a constatat faptul că nu mai sunt scăpări de gaz. Se menține dispozitivul de siguranță, până la sosirea reprezentanților firmei care administrează vagoanele.

Pentru protecția populației din zona Gării Caracal, a fost balizat un perimetru de siguranță de 400 de metri. Nu au fost persoane evacuate.În urma manevrelor efectuate de echipele de intervenție și personalul de pe locul de muncă, robinetul a fost închis, iar în urma măsurătorilor echipajului CBRN toate valorile au fost zero”, se menționează în comunicatul IPJ Olt.

Știrea inițială

Potrivit Antena 3 CNN, în gara din Caracal s-a dispus evacuarea personalului CFR și a călătorilor și se încearcă decuplarea vagonului unde sunt probleme. Este vorba de 38 de vagoane, cinci dintre ele încărcate cu GPL, trei cu propan și 30 cu motorină și benzină.

S-a reușit strângerea robinetului pe unde existau scurgerile, iar ISU a constatat că nu mai există scăpări de gaze.

Zone este monitorizată și se menține dispozitivul de siguranță până la sosirea reprezentanților firmei care administrează vagoanele.

Călătorii din alte patru trenuri au fost evacuați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel