Alertă în Germania: A fost raportat primul caz de variola maimuței din noua variantă

foto: Freepik
foto: Freepik

Este al doilea caz european al noii tulpini de mpox, după ce Suedia a raportat unul în luna august.

Citește și: EXCLUSIV Vârsta la care trebuie să faci prima colonoscopie nu mai e demult cea de pe vremuri. Dr. Mitulescu (SANADOR): Atenție la sângele din scaun! Poate fi de la hemoroizi. Cum aflăm dacă e cancer

Germania a confirmat primul său caz de infecție cu o nouă variantă a virusului mpox, responsabilă de un focar major în Republica Democratică Congo (RDC) și țările vecine, informează Politico.

Cazul a fost detectat pe 18 octombrie și a fost contractat în afara țării, iar riscul pentru populația generală rămâne scăzut, conform anunțului făcut marți de Institutul Robert Koch (RKI), agenția germană de control al bolilor.

„RKI continuă să monitorizeze situația îndeaproape și își ajustează evaluările în funcție de starea actuală a cunoștințelor, dacă este necesar", a declarat agenția.

Cazul din Germania este din tulpina mpox clade Ib, o nouă variantă apărută pentru prima dată în RDC. Aceasta este o ramură a cladei I, o formă mult mai periculoasă a virusului decât cea care a provocat focarul global din 2022. Este al doilea caz european de mpox clade Ib, după ce Suedia a raportat primul caz în luna august.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Centrul African pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au declarat focarul de mpox o urgență internațională de sănătate publică în luna august. Mpox a provocat moartea a peste 1.000 de persoane în Africa, doar în acest an.

Te-ar mai putea interesa și: EXCLUSIV Cât ar costa parizerul dacă ar fi preparat după rețeta originală. Sorin Minea: E o prostie să spui că era un produs ieftin / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel