Alertă în magazinele din București și Ilfov. Somon afumat contaminat retras de la raft

Somonul afumat contaminat cu cocobacili a fost retras din magazine / Foto: www.ansvsa.ro
Somonul afumat contaminat cu cocobacili a fost retras din magazine / Foto: www.ansvsa.ro

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului Burren Eco Somon Afumat, de 90 de grame, ca urmare a prezenţei unui cocobacil, Listeria monocytogenes, în compoziţie. Cei care au cumpărat produsul sunt îndemnaţi să nu-l consume şi să-l returneze la raionul Biocorner.

Un sortiment de somon afumat este retras din magazine din București și Ilfov din cauza prezenţei Listeriei monocytogenes, potrivit unui anunţ publicat luni de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). "Vă informăm că Biocorner, ca urmare a notificării primite din partea producătorului Burren Smokehouse, a inițiat retragerea de la comercializare și de la client a articolului Burren Eco somon afumat 90 g, cod de bare 5390780000105, lot 28802, data expirare 12.01.2022", se arată pe site-ul ANSVSA.

Motivul retragerii este prezența Listeria monocytogenes. "În cazul în care ați cumpărat produsul respectiv, vă rugăm să nu‐l consumați și să îl returnați în magazinele Biocorner până la data de 28.02.022, urmând să primiți contravaloarea lui", este informarea oficială a instituţiei. Listeria monocytogenes este o bacterie gram-pozitivă, care cauzează listerioza. Este o bacterie facultativă anaeroba, capabilă să supraviețuiască în prezența sau absența oxigenului. Se poate dezvolta și reproduce în interiorul celulelor gazdă și este unul dintre agenții patogeni ai virusului alimentar cel mai virulent, cu 20-30% dintre infecțiile cu listerioza alimentară. Magazinele în care se poate returna produsul sunt: Biocorner Dorobanţi, Biocorner Jolie Ville şi Biocorner Corbeanca, informează Agerpres.

De la începutul anului au fost retrase mai multe produse din rafturile marilor centre comerciale. În urmă cu o lună, mai mulți retaileri au avertizat populaţia în legătură cu un sortiment de biscuiți cu ovăz fără zahăr în care au fost detectate bucăţi de metal. Imediat, produsul a fost scos de pe piaţă. Tot în ianuarie au fost retrase de la comercializare 12 tone de portocale cu reziduuri de pesticide peste limita admisă, distribuite de furnizorul Andros Stil SRL, care a menţionat eronat pe etichetă originea produselor ca fiind din Grecia deşi portocalele proveneau din Egipt. De asemenea, la începutul lunii februarie, o marcă celebră de pui cu salmonella a fost retrasă de pe sute de rafturi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel