Alertă în Sectorul 1: O tonă de deşeuri medicale periculoase, depozitate în aer liber

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Poliţia Capitalei a transmis, miercuri, că forţe de ordine s-au deplasat la o adresă din Sectorul 1, unde au fost găsite depozitate, în aer liber, deşeuri medicale periculoase.

Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public care referire la depozitarea unor deşeuri medicale amplasate necorespunzător, Poliţia Capitalei spune faptul că patrula mixtă formată din poliţist şi jandarm, din cadrul Secţiei 5 Poliţie, a fost sesizată, prin apel la 112, despre faptul că la o adresă din Sectorul 1 sunt depozitate, necorespunzător, deşeuri medicale. 

O tonă de deşeuri medicale periculoase, depozitate în aer liber, pe o platformă betonată de 100 metri pătrați

Forţele de ordine s-au deplasat cu operativitate la faţa locului, împreună cu specialişti din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase şi ai Gărzii de Mediu. Pentru efectuarea verificărilor specifice, a fost creat un perimetru restricţionat, în vederea cercetării la faţa locului, în care o persoană a încercat să pătrundă cu forţa, în repetate rânduri, nefiindu-i permis accesul de către jandarmi în câmpul infracţional, pentru a nu fi alterată procedura de administrare a probatoriului, conform sursei citate.

Potrivit poliţiei, la faţa locului s-a constatat că pe o platformă betonată de aproximativ 100 mp, au fost depozitate în aer liber aproximativ o tonă de deşeuri medicale periculoase, notează Agerpres. 

Acțiunea Gărzii de Mediu

Reprezentanţii Gărzii de Mediu au dispus depozitarea în containere, de îndată, cu scopul neutralizării prin incinerare a deşeurilor medicale. Cercetările sunt continuate de către Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt, menţionează Poliţia Capitalei. 

Citește și - Un caz interesant: Le-au trimis gunoiul înapoi! Patru autocamioane românești, oprite să aducă în țară 36 de tone de deșeuri din Germania, Italia și Belgia

România pare ghena de gunoi a celor din Vest, dacă stăm să ne uităm la câte tone de gunoi sunt oprite la graniță, pe motivul că nu au acte. Patru transporturi de deşeuri provenite din Italia, Germania şi Belgia au fost interzise, recent, de autorităţile din Arad ca să intre în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Nu au fost oprite pentru că sunt gunoaiele Europei vărsate în România, dar pentru faptul că nu aveau acte. 

Autocamioanele au fost verificate de poliţişti de frontieră, comisari de la Garda de Mediu şi reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului. Un aspect interesant a fost faptul că autocamioanele oprite sunt înmatriculate în România şi la volan se aflau șoferi români.

”În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 36.000 de kilograme de deşeuri, constând în metale feroase, neferoase şi plastice, anvelope second hand, cuptoare industriale, betoniere şi biciclete second hand, bunuri ce proveneau de la societăţi comerciale din Italia, Germania şi Belgia, pentru firme din România”, conform unui comunicat, care precizează că nu s-a permis intrarea în ţară deoarece şoferii nu au putut arăta documente necesare importului de deşeuri. Citește continuarea articolului aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel