Alertă InfoCons: Bomboanele pentru Ziua Îndrăgostiților, pline de E-uri

Alertă InfoCons: Bomboanele pentru Ziua Îndrăgostiților, pline de E-uri / Foto: Pixabay, de Jill Wellington
Alertă InfoCons: Bomboanele pentru Ziua Îndrăgostiților, pline de E-uri / Foto: Pixabay, de Jill Wellington

InfoCons avertizează că bomboanele oferite cadou de Ziua Îndrăgostiților au până la 10 E-uri.

Un studiu realizat de InfoCons vine cu vești proaste pentru cei plănuiau să se răsfețe cu bomboane de Ziua Îndrăgostiților sau să le ofere cadou persoanelor dragi. Experții au constatat că produsele tip cutii cu bomboane, trufe, praline şi bomboane cu ciocolată ce se regăsesc pe piaţa din România conțin până la 10 E-uri. Concluziile vin după analiza a 126 de produse ce se găsesc în magazinele din țara noastră.

Atunci când vorbim de tipurile de aditivi alimentari, descoperim că potrivit studiului InfoCons toate produsele care au făcut obiectul studiului au în componenţă lecitină (E 322 ), 25,39% dintre produsele studiate au avut în componenţă poliricinoleatul de poliglicerină (E 476), iar 18,25% conţin acid citric (E 330 ).

Lista de E-uri

Pe lângă acești trei aditivi alimentari în majoritatea sortimentelor de bomboane, InfoCons a descoperit o întreagă listă de E-uri: E476 (Poliricinoleatul de poliglicerina), E1103 (invertaza), E420 (sorbitol), E500 (carbonat de sodiu), E471 (mono și digliceridele acizilor grași), E 503 (carbonat de amoniu), E163 (antocianii), E501 (carbonat de potasiu), E492 (sorbitan tristearat), E162 (betaina), E100 (curcumina), E524 (hidroxid de sodiu), E120 (carmin), E 270 (acid lactic), E 160a (alfa caroten), E 160c (capsatina) E 202 (sorbat de potasiu), E 406 (agar), E 466 (carboximetil celuloza), E 150a (caramel), E 220 (dioxid de sulf), E 341 (fosfat de calciu), E 414 (guma de acacia), E 153 (carbine vegetal), E 904 (shellac).

Ingredientele principale

Studiul prezintă și o analiză amănunțită a ingredientelor principale. Astfel, 70,63% au ca prim ingredient zahărul, 7,93% au ca prim ingredient ciocolată/ciocolată amăruie/ciocolată cu lapte /ciocolată neagră, 5,55% au ca prim ingredient siropul de glucoză, 5,55% au ca prim ingredient grăsimile vegetale, 4,76% au ca prim ingredient masa de cacao şi 2,38% crema de praline/crema cu aromă. Restul produselor au ca prim ingredient fructele confiate, ouă, lichior sau nucă de cocos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel