Alertă la McDonald's. Un om a murit și zeci s-au îmbolnăvit după ce au mâncat acest sandviș

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Este alertă la McDonald's, după ce un om a murit și zeci s-au îmbolnăvit pentru că au mâncat un anumit tip de sandviș.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA  (CDC) a emis marți o alertă de siguranță alimentară cu privire la un focar de E. coli despre care spune că este legat de McDonald’s Quarter Pounders, scrie CNN.

Cel puțin 49 de îmbolnăviri au fost raportate în 10 state, inclusiv un deces al unei persoane în vârstă. Zece persoane au fost internate în spital, inclusiv un copil care a avut sindrom hemolitic uremic, o complicație gravă care se poate dezvolta în urma unei infecții cu E. coli. Cele mai multe cazuri de îmbolnăviri sunt în Colorado și Nebraska, iar majoritatea dintre aceste persoane au raportat că au mâncat sandvișuri McDonald’s Quarter Pounder, spune CDC.

Care ar fi sursa de contaminare

Agenția spune că ancheta este „în mișcare rapidă” și că informațiile revizuite de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente arată că ceapa tăiată este o sursă probabilă de contaminare.

McDonald's a încetat să mai folosească ceapa respectivă, precum și chiftele de vită, în mai multe state, în timp ce ancheta continuă, a spus CDC. Potrivit agenției, chiftelele de vită sunt folosite doar pentru Quarter Pounders, iar ceapa tăiată este folosită în primul rând pentru Quarter Pounder și nu pentru alte produse.

McDonald’s a declarat într-o declarație că rezultatele investigației inițiale au legat ceapa de „un singur furnizor care deservește trei centre de distribuție”.

„Lucrăm în parteneriat strâns cu furnizorii noștri pentru a reumple aprovizionarea pentru Quarter Pounder în următoarele săptămâni (timpul va varia în funcție de piața locală). Între timp, toate celelalte articole din meniu, inclusiv alte produse din carne de vită (inclusiv Cheeseburger, Hamburger, Big Mac, McDouble și Double Cheeseburger) nu sunt afectate și sunt disponibile”, se arată în comunicat.

Focarul s-ar putea răspândi și în alte state



Potrivit FDA, McDonald’s a scos ceapa tăiată și chiftelele din magazinele din Colorado, Kansas, Utah, Wyoming și porțiuni din Idaho, Iowa, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Mexico și Oklahoma. În alte state, burgerii Quarter Pounder ar putea să nu fie disponibili. Cu toate acestea, CDC remarcă, de asemenea, că focarul poate depăși acele state.

Persoanele cu infecții cu E. coli pot avea simptome, inclusiv crampe stomacale severe, diaree, febră și vărsături. Simptomele infecției încep de obicei la trei sau patru zile după contactul cu bacteria. Deși majoritatea oamenilor care se îmbolnăvesc se recuperează fără tratament în decurs de o săptămână, alții pot dezvolta probleme grave la rinichi, necesitând spitalizare.

Oricine se îmbolnăvește după ce a mâncat un McDonald’s Quarter Pounder ar trebui să primească asistență medicală și să spună furnizorului ce a mâncat, avertizează CDC.

McDonald’s a spus în declarația sa că „servirea clienților în siguranță în fiecare restaurant, în fiecare zi, este prioritatea noastră principală” și că va continua să lucreze cu CDC la această investigație, încercând să prevină alte cazuri similare. După răspândirea știrii despre focar, prețul acțiunilor McDonald’s a scăzut brusc în tranzacționarea după orele de program.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel