COD GALBEN  Alertă meteo pentru jumătate din țară, 22 mai 2023. Cod Galben de furtuni

A fost emis Cod Galben de vreme rea pentru jumătate din țară. 

A fost emis Cod Galben pentru intervalul 22 mai, ora 12:00 – 22 mai, ora 21:00, de instabilitate atmosferică temporar accentuată. 

”În intervalul menționat în Oltenia, nord-vestul Munteniei, Banat, Crișana, precum  și în Carpații Occidentali și Meridionali, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 55...65 km/h), vijelii și grindină. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp” anunță ANM. 

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului, cu o probabilitate mai ridicată în vestul Dobrogei și în sud-estul Munteniei, conform sursei citate. 

În București, astăzi, ”valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil cu unele înnorări după-amiază când vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată. Temperatura maximă va fi de 25...27 de grade. Temporar vântul va prezenta unele intensificări cu rafale de 40...50 km/h” mai anunță ANM. 

Urmează cinci ani de foc! Va fi mai cald decât în 2016. Elena Mateescu, prognoza meteo pe termen scurt. Vremea 22 - 28 mai

Elena Mateescu, director general al Administrației Naționale de Meteorologie, a punctat, la Antena 3, că schimbările climatice sunt o certitudine, în contextul în care, în 19 mai, Organizația Meteorologică Mondială a publicat o analiză prin care se arată că există o probabilitate foarte mare ca următorii cinci ani, 2023 - 2027, să fie cei mai calzi din istoria măsurătorilor meteorologice. ”Unul din acești ani va depăși recordul înregistrat în 2016 care, până în acest moment, reprezintă cel mai cald an la nivel mondial. Nici România nu face excepție. Nu excludem ca și 2023 să înregistreze noi recorduri, după cea mai caldă iarnă din istoria măsurătorilor meteorologice. În luna ianuarie - care ar trebui să rămână cea mai rece lună a iernii, am înregistrat un record termic absolut” a spus directorul ANM.

Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel