ANM a emis alertă meteo de fenomene severe imediate, pe lângă alerta generală ce vizează mare parte din țară.
UPDATE: A fost emis Cod Galben pentru județul Timiș (Sânnicolau Mare, Jimbolia, Dudeștii Vechi, Lenauheim, Comloșu Mare, Cenad, Teremia Mare, Lovrin, Tomnatic, Saravale, Gottlob, Beba Veche, Valcani) de intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55…60 km/h, vijelie, descărcări electrice, local averse care vor acumula peste 25 l/mp. Este valabil până la ora 19:30.
UPDATE: A fost emis Cod Portocaliu în județul Hunedoara (Deva, Simeria, Băița, Ilia, Certeju de Sus, Dobra, Șoimuș, Vețel, Rapoltu Mare, Hărău, Gurasada, Brănișca, Turdaș, Vălișoara, Vorța, Pestișu Mic, Cerbăl, Cârjiți) de intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 70…90 km/h, vijelie puternică, frecvente descărcări electrice, local averse torențiale care vor acumula 30 l/mp, grindină.
---
UPDATE: Până la ora 18:45, este Cod Galben în județul Timiş (Deta, Gătaia, Ciacova, Peciu Nou, Denta, Cenei, Banloc, Giulvăz, Uivar, Moravița, Voiteg, Ghilad, Livezile, Otelec) de intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55…60 km/h, local averse care vor acumula peste 20...25 l/mp și descărcări electrice.
---
A fost emis Cod Galben, valabil până la 17:30, în județul Timiș. Sunt vizate, în special Sânnicolau Mare, Jimbolia, Variaș, Dudeștii Vechi, Lenauheim, Comloșu Mare, Periam, Cenad, Teremia Mare, Lovrin, Sânpetru Mare, Tomnatic, Șandra, Saravale, Iecea Mare, Gottlob, Pesac, Beba Veche, Valcani, anunță Administrația Națională de Meteorolorie (ANM).
Conform avertizării de tip nowcasting, ce anunță fenomene severe imediate, urmează averse care vor acumula peste 25 - 30 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului și descărcări electrice.
În același timp, mare parte din țară este, până la ora 23:00, sub Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Alerta meteo generală a intrat în vigoare la ora 13:00.
”În intervalul menționat, în Crișana, Maramureș, Transilvania, la munte și local, mai ales la deal, în Muntenia, Moldova și Oltenia, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp și izolat 40 l/mp.” anunță ANM.
Meteorologii mai anunță că manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii mai restrânse și în sudul și sud-estul teritoriului.
Pentru același interval, a fost emisă o prognoză meteo specială pentru București.
”Cerul va avea înnorări temporare, mai accentuate după-amiaza şi seara, când vor fi perioade cu averse (3...5 l/mp, izolat posibil peste 10 l/mp), descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 27...29 de grade.” a anunțat ANM.
Săptămâna 11.07.2022 – 18.07.2022
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, dar ma ales în cele intracarpatice.
Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.
Săptămâna 18.07.2022 – 25.07.2022
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele vestice.
Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales în centru și la munte.
Săptămâna 25.07.2022 – 01.08.2022
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregi țări, dar mai ales în regiunile vestice.
Regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în nord-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.
Săptămâna 01.08.2022 – 08.08.2022
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, pe întreg teritoriul României.
Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință spre deficit în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.
Rămâneți pe DCNews pentru ultimele informații de la meteorologi.
Citește și: Iulie, cea mai călduroasă lună a anului. Maximă absolută de 44,3 grade Celsius
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu