Alertă pe litoral din cauza unei posibile poluări cu păcură: Pescarii și turiștii au observat pete suspecte în apele Mării Negre

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Pe litoralul este stare de alertă din cauza apariției unor pete suspecte în mare, semnalate de Garda de Mediu către Autoritatea Navală Română, presupuse a fi păcură.

Pescarii din Constanța au observat miercuri dimineață apariția unor pete, cel mai probabil de substanțe petroliere, și au informat autoritățile. Autoritățile au declarat că vor merge la fața locului, vor colecta mostre și vor încerca să determine cu exactitate natura substanțelor.

Ulterior, evident, se va putea desfășura o investigație pentru a identifica responsabilul acestei poluări, astfel încât să poată fi pedepsit.

Cel mai probabil, conform experților, acele reziduuri provin din tancurile navelor. Echipajele au obiceiul de a curăța aceste tancuri, iar substanțele rezultate ajung uneori în apele Mării Negre.

O problemă provocată de activitățile umane

În mod obișnuit, substanțele ar trebui colectate, însă, din păcate, acest lucru nu se întâmplă întotdeauna.

Vizitatorii sunt deranjați de prezența acelor reziduuri, care au ajuns deja pe mal, iar miercuri dimineață ei au fost nevoiți să le evite pentru a putea intra în apă.

Autoritatea Navală Română, Garda de Mediu și Apele Române efectuează în prezent investigații pentru a determina natura substanței, însă experții afirmă că este evident: nu este vorba despre o substanță organică, ci despre o problemă provocată de activitățile umane, conform Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel