Alertă pentru românii din Franța. MAE: Avertizare de ploi şi inundaţii

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare pentru cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză, anunțând avertizări meteorologice semnificative emise de METEO FRANCE. 

Codul roșu de inundații a fost declarat pentru departamentul Pas-de-Calais, iar alte 7 departamente (Nord, Finistère, Aisne, Ardennes, Meuse, Meurthe-et-Moselle, Moselle) se confruntă cu cod portocaliu pentru ploi abundente și inundații.

Avertizarea este valabilă începând cu data de 3 ianuarie 2024 și se menține până la finalul zilei de 4 ianuarie 2024. MAE încurajează cetățenii români să monitorizeze în timp real evoluția situației meteorologice accesând pagina oficială METEO FRANCE, disponibilă la adresa www.meteofrance.com.

Cetățenii români care se confruntă cu situații de urgență sau necesită asistență consulară pot apela la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 și +33147052755.

Pentru cazuri speciale sau de urgență, MAE pune la dispoziție linii telefonice de permanență, în funcție de zona consulară:

Consulatul General al României la Paris: +33680713729;

Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;

Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;

Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Pentru informații suplimentare sau recomandări, MAE recomandă cetățenilor români consultarea paginilor oficiale ale ambasadelor și consulatelor României din Franța: https://paris.mae.ro, https://cgparis.mae.ro/, https://lyon.mae.ro, https://marsilia.mae.ro, https://strasbourg.mae.ro, www.mae.ro. De asemenea, cetățenii sunt încurajați să utilizeze aplicația „Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs) pentru informații și sfaturi utile în timpul călătoriilor în străinătate.

MAE îndeamnă cetățenii români să fie precauți și să urmărească cu atenție sfaturile și instrucțiunile oficiale în ceea ce privește măsurile de siguranță și de protecție împotriva condițiilor meteorologice periculoase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel