Alertă sanitară în SUA: Drogul ”Zombi”. FDA va restricționa importul unui medicament de uz veterinar

Fotografie de la Castorly Stock/ Pexels
Fotografie de la Castorly Stock/ Pexels

SUA a emis o alertă de sănătate in cauza creșterii consumului de Trunq, un drog care provoacă răni și putrezire a pielii.

Utilizarea Tranq, un drog derivat din medicamente veterinare compuse din xilazină, heroină și fentanil, devine din ce în ce mai răspândită în Statele Unite, unde autoritățile sanitare și poliția sunt extrem de alarmate de pericolele sale. Oamenii care îl folosesc pot rămâne, de fapt, într-o stare similară cu cea a unui zombi, precum și să sufere leziuni grave ale corpului lor, potrivit publicației ABC7.

Situația este deosebit de alarmantă în California, unde au existat numeroase cazuri de supradozaj cu Tranq în ultimele luni, mai multe decese au avut loc în decembrie 2022 și ianuarie 2023.

Efectele Tranq asupra organismului uman sunt multe și toate la fel de grave. Xilazina, sau Tranq, este numită și ”medicamentul zombi”, deoarece atunci când este injectată întrerupe circulația, determinând pielea utilizatorului să se decojească, putând cauza chiar și amputarea membrelor.

Când este ingerat, acest medicament conceput pentru a calma animalele mari, cum ar fi caii, poate fi mortal pentru oameni, mai ales atunci când este amestecat cu opioide deja puternice.

”Fără a asigura fluxul de sânge necesar, rănile pot deveni atât de grav infectate încât se transformă în abcese sau ulcere. Acest medicament scade tensiunea arterială, ritmul respirator și ritmul cardiac la niveluri periculoase”, a spus dr. Siddarth Puri de la Divizia de prevenire și control a abuzului de substanțe din Los Angeles.

Autoritățile americane de aplicare a legii și de sănătate încearcă să crească gradul de conștientizare cu privire la pericolele drogului și lucrează pentru a monitoriza îndeaproape răspândirea substanței.

FDA a declarat că va restricționa importurile cestui tip de tranchilizant pentru animale, care a fost găsit din ce în ce mai mult în droguri ilegale precum fentanilul și heroina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel