COD GALBEN  Alerte meteo de fenomene severe imediate: Unde se strică vremea acum - 23 iulie - COD GALBEN emis de ANM

Au fost emise alerte de Cod Galben. 

Este alertă meteo de Cod Galben până la ora 19:00 de frecvente descărcări electrice, averse care vor cumula 20...25 l/mp, grindină de dimensiuni mici și intensificări ale vântului în județele: 

- Bacău: Moinești, Comănești, Târgu Ocna, Dărmănești, Dofteana, Balcani, Poduri, Helegiu, Asău, Pârjol, Agăș, Berești-Tazlău, Ghimeș-Făget, Berzunți, Zemeș, Livezi, Bârsănești, Nicolae Bălcescu, Măgirești, Sănduleni, Solonț, Brusturoasa, Scorțeni, Strugari, Ardeoani;

- Neamţ: Tarcău, Tazlău. 

Până la ora 18:30 este Cod Galben de averse ce vor depăși 20-35 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină în județul Mureş: Iernut, Ungheni, Bălăușeri, Mica, Bahnea, Sânpaul, Suplac, Ogra, Viișoara, Coroisânmărtin, Zagăr. 

A fost emis, cu valabilitate până la ora 18:00, Cod Galben de frecvente descărcări electrice, averse care vor cumula 20...25 l/mp, grindină de dimensiuni mici și intensificări ale vântului pentru județul Vrancea (Nereju, Tulnici, Vrâncioaia, Reghiu, Nistorești, Paltin, Paulești, Vintileasca, Negrilești, Năruja, Valea Sării, Bârsești, Spulber), dar și pentru zona de munte a județului (Nereju, Tulnici, Vrâncioaia, Soveja, Nistorești, Vintileasca, Jitia, Spulber). 

Amintim că în vigoare pentru 23 iulie este un Cod Galben de val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat: ”Duminică valul de căldură se va menține în sudul teritoriului, unde local va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 35 de grade, iar cele minime între 18 și 22 de grade”. 

2. Alertă 23 ... (canicula-23-iulie_03726900.jpg)

Pentru luni, 24 iulie, a fost emis Cod Galben de val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat.

”Luni (24 iulie) valul de căldură se va extinde în vestul, sudul și parțial estul țării. Va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 și 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 18 și 23 de grade. Marți valul de căldură se va intensifica și va cuprinde toată țara, iar miercuri va persista la intensitate mare în sudul, estul și parțial în centrul țării” conform ANM. 

3. Alertă 24 ... (canicula-24-iulie_06427200.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel