Alerte de raid aerian în aproape toate regiunile din Ucraina, marți dimineață

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Mathias P.R. Reding)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Mathias P.R. Reding)

Sirenele au alertat, marţi dimineaţă, pericol de raid aerian în numeroase regiuni din Ucraina, scrie The Kiev Independent.

Sirenele au fost activate în regiunile Cerkasî, Cernăuţi, Dnipro, Doneţk, Ivano-Frankivsk, Harkov, Hmelnîţkîi, Kirovohrad, Kiev, Liov, Nikolaiev, Odesa, Sumî, Poltava, Rivne, Ternopil, Vinnîţea, Volîn, Transcarpatia, Zaporojie, Jîtomîr, dar şi în Kiev.

Citește și Cadavrele primăriţei din satul Motîjîn, al soţului şi fiului lor, descoperite în această localitate

Cadavrele primăriţei din satul Motîjîn, al soţului şi fiului lor, precum şi a altor doi bărbaţi au fost descoperite în această localitate situată la vest de Kiev, au remarcat luni jurnaliştii AFP. 

Poliţiştii le-au arătat reporterilor patru cadavre pe jumătate înhumate într-o groapă săpată într-o pădure de pini din apropierea locuinţei primăriţei, precum şi cadavrul unui bărbat zăcând într-un puţ din grădină. Potrivit poliţiei, cele cinci persoane aveau mâinile legate la spate.

Primăriţa Olga Suhenko, în vârstă de 50 de ani, soţul ei şi fiul lor au fost răpiţi de forţele ruse pe 24 martie, potrivit aceleiaşi surse. Locuitorii satului au declarat pentru AFP că aceştia au refuzat să colaboreze cu forţele ruse.

Pe 11 martie, primarul oraşului Melitopol din sudul Ucrainei a fost răpit de militari ruşi şi eliberat după câteva zile. Soldaţii ruşi au slăbit controlul asupra regiunii Kiev şi a nordului ţării în ultimele zile pentru a-şi concentra eforturile militare în est.

Citește și Cadavrele a cinci bărbaţi cu mâinile legate, găsite în subsolul unui sanatoriu pentru copii din Bucea

Cadavrele a cinci bărbaţi cu mâinile legate au fost găsite în subsolul unui sanatoriu pentru copii din Bucea, oraş din regiunea Kiev recucerit de ucraineni şi în care soldaţii ruşi au comis masacre, potrivit unui anunţ făcut luni de procuratura generală a Ucrainei, transmite AFP.

Aceşti civili neînarmaţi, ale căror cadavre au fost descoperite de forţele de securitate, au fost bătuţi înainte de a fi ucişi de soldaţi ai forţelor armate ale Federaţiei Ruse, conform informaţiilor furnizate de aceeaşi sursă pe Telegram. Fotografii în care apar aceste cadavre însoţesc comunicatul de presă.

Procurorul general Irina Venediktova a precizat că a fost deschisă o anchetă cu privire la circumstanţele morţii acestor civili. Ţările occidentale au cerut luni realizarea de investigaţii privind crimele de război atribuite armatei ruse în regiunea Kiev, acuzaţii negate categoric de Moscova, dar calificate drept genocid de către Ucraina.

Zeci de cadavre îmbrăcate în civil au fost descoperite la sfârşitul săptămânii în oraşul Bucea, pe străzi sau în gropi comune, după retragerea forţelor ruse. Soldaţii ruşi au slăbit controlul asupra regiunii capitalei Kiev şi a nordului Ucrainei în ultimele zile pentru a-şi concentra eforturile militare în estul ţării, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel