Alevropita este o plăcintă grecească cu feta care te va cuceri. Se prepară ușor și rapid. Iată rețeta.
Ingrediente
300 g făină
jumătate de linguriță de sare
2 ouă bătute
375 ml de lapte
60 ml de apă
275 g brânză feta sfărmată
5 linguri ulei de măsline
Cum se prepară
Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Într-un castron potrivit se amestecă făina, sarea, ouăle, laptele și apa. Se amestecă până se obține un aluat omogen. Tava în care se va prepara alevropita se încălzește în cuptor timp de 4-5 minute, potrivit retete.unica.ro.
Se scoate din cuptor și se unge cu 3 linguri de ulei de măsline cu ajutorul unei pensule. Aluatul se adaugă în tavă și se nivelează cu ajutorul unei spatule. Deasupra se adaugă brânza feta sfărmată și se stropește cu cele 2 linguri de ulei de măsline.
Alevropita se coace pe raftul de jos al cuptorului timp de 25 – 30 de minute sau până ce marginile plăcintei au început să se desprindă de pe marginile tăvii. Plăcinta se lasă la răcit timp de 5 minute înainte de a fi tăiată cu un cuțit zimțat sau o rotiță pentru pizza.
Vezi și: Blondie, rețeta de "negresă blondă". Prăjitura delicioasă și ușor de preparat
Plăcintă cu varză. Rețeta de post
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News