Alevropita, plăcintă grecească cu feta. Rețeta rapidă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Alevropita este o plăcintă grecească cu feta care te va cuceri. Se prepară ușor și rapid. Iată rețeta.

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente

 300 g făină
 jumătate de linguriță de sare
 2 ouă bătute
 375 ml de lapte
 60 ml de apă
 275 g brânză feta sfărmată
 5 linguri ulei de măsline

Cum se prepară

Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Într-un castron potrivit se amestecă făina, sarea, ouăle, laptele și apa. Se amestecă până se obține un aluat omogen. Tava în care se va prepara alevropita se încălzește în cuptor timp de 4-5 minute, potrivit retete.unica.ro.

Se scoate din cuptor și se unge cu 3 linguri de ulei de măsline cu ajutorul unei pensule. Aluatul se adaugă în tavă și se nivelează cu ajutorul unei spatule. Deasupra se adaugă brânza feta sfărmată și se stropește cu cele 2 linguri de ulei de măsline.

Alevropita se coace pe raftul de jos al cuptorului timp de 25 – 30 de minute sau până ce marginile plăcintei au început să se desprindă de pe marginile tăvii. Plăcinta se lasă la răcit timp de 5 minute înainte de a fi tăiată cu un cuțit zimțat sau o rotiță pentru pizza.

Vezi și: Blondie, rețeta de "negresă blondă". Prăjitura delicioasă și ușor de preparat

Plăcintă cu varză. Rețeta de post

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel