Alex Conu și F64 vernisează expoziția “Luminile Nordului”

Marţi, 6 august, începând cu orele 19.00, la sediul F64, va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie “Luminile Nordului”, semnată de fotograful Alex Conu. Expoziţia cuprinde 24 de imagini, dintre care una a fost nominalizată printre fotografiile finaliste în competiţia Astronomy Photographer of the Year 2013.

“Luminile Nordului” propune o aventură, în imagini, dincolo de Cercul Polar, spre o destinaţie mai puţin turistică, dar care te cucereşte din momentul în care ajungi acolo: Insulele Lofoten. Aparent o zonă izolată şi puţin primitoare, Insulele Lofoten devin rapid locul în care vei visa mereu să te întorci.

Alex Conu a pornit spre Insulele Lofoten în luna martie a acestui an, cu gândul de a vedea şi fotografia Aurora Boreală. Acesta era, probabil, singurul fenomen al naturii care lipsea din portofoliul său de astrofotograf. Alex s-a întors în ţară cu fotografii ale Aurorei, dar şi cu o experienţă care merită povestită. Insulele Lofoten sunt un microunivers ce cuprinde oameni prietenoşi, tradiţii vechi şi legende cu vikingi.

Expoziţia va fi deschisă vizitatorilor între 5 şi 18 august 2013.

Alex Conu este unul dintre cei mai apreciaţi astrofotografi români, având o experienţă de peste 15 ani în fotografierea cerului. Astrofotografiile sale au fost publicate în reviste româneşti şi internationale, cum ar fi National Geographic, Sky and Telescope etc. Alex ţine cursuri de astrofotografie împreună cu F64.

Echipamentele foto utilizate de Alex Conu în excursie au fost puse la dispoziţie de F64 şi Canon România. Fotografiile vot fi printate prin amabilitatea partenerilor acestui eveniment: Kodex si Epson Romania, cu echipament profesional Epson.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel