Conferința anuală a Asociației Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România a avut loc, marți, ocazie cu care Alexander Weigl, președinte ABSL România, a acordat un scurt interviu pentru De ce News.
Asociația Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri (ABSL) din România a fost creată în octombrie 2012, aceasta reprezentând o platformă de schimb de cunoștințe, experiențe și bune practici între jucători din sectorul de servicii pentru afaceri din România. ABSL reunește cele mai mari companii de profil din domeniile Shared Services Center (SSC), Business Process Outsourcing (BPO), Outsourcing IT (ITO) și Cercetare și Dezvoltare (R&D).
Alexander Weigl are o experiență internațională vastă în funcții tehnice și administrative. Începând din ianuarie 2013, Alexander Weigl este directorul de marketing în cadrul Hewlett Packard. Anterior, Alexander Weigl a fost Managing Director al HP Global e-Business Operations Center SRL în București.
- Care este valoarea industriei serviciilor pentru afaceri și la ce creștere vă așteptați în perioada următoare?
Alexander Weigl: În prezent valoarea pieței este de 1,2 miliarde de euro, iar pentru anii următori ne așteptăm ca piața serviciilor să ajungă la circa 1,5 miliarde de euro.
- În opinia dumneavoastră, care sunt principalii factori de creștere a industriei serviciilor?
Alexander Weigl: Tendința în industrie este de a centraliza serviciile pentru afaceri și de a direcționa forța de muncă către segmentul numit Shell Services.
- Câte companii activează în această industrie și câte sunt membre ABSL?
Alexander Weigl: În prezent sunt 24 de companii membre și în total în industrie sunt aproximativ 100 de companii care activează.
- Câți oameni lucrează în industria serviciilor pentru afaceri? Resursa umană este greu de găsit?
Alexander Weigl: În prezent estimez că lucrează 60.000 de oameni în această industrie și principala provocare este găsirea oamenilor specializați pe anumite limbi, cum ar fi olandeza sau suedeza.
- Ce strategie are ABSL pentru dezvoltarea industriei și atragerea investițiilor străine?
Alexander Weigl: Principala prioritate este să rămânem competitivi în această industrie și serviciile pe care le oferim sau capabilitățile pe care le au oamenii din companii sunt metode de a atrage investiții străine.
- Cum vedeți România din punct de vedere al oportunităților de afaceri?
Alexander Weigl: Cred că avem o șansă excelentă în România, putem să ne adaptăm la cerințele pe care le impune limba și cultura. Trebuie să fim atenți la concurență și la contextul internațional pentru a ne extinde serviciile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Val Vâlcu
de Roxana Neagu