EXCLUSIV  Alexandra Văcaru, Nicușor Dan și greva STB. Cum comunică Prefectura cu Primăria, mister total și limbaj de lemn

Prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru, a declarat, la momentul grevei STB, că a încercat să ia legătura, cu o seară înainte, cu primarul general Nicușor Dan, având informații despre evenimentul care se pregătea a doua zi dimineață, însă edilul Capitalei i-a răspuns la telefon abia a doua zi.

DC News a transmis o solicitare către Prefectura Capitalei pentru a vedea pe ce cale comunică cu Nicușor Dan, primarul Capitalei:

„Vă deranjez cu rugămintea de a ne spune prin ce metodă comunică prefectul cu primarul. Vă întreb în contextul în care Prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru, a spus că l-a sunat pe Nicușor Dan să-l informeze, încă de seara, privind greva STB, dar că nu a răspuns. Și voiam să vă întreb cum se comunică oficial în astfel de situații? Ce se întâmplă dacă este cutremur sau ceva mai grav? Primarul nu află dacă nu răspunde la telefon? Sau dacă nu poate răspunde el, este obligat să-și delege atribuțiile cuiva? Exista un mecanism instituțional în astfel de situații astfel încât primarul să răspundă prefectului?


Nu ar trebui să existe două telefoane - unul personal și unul pentru probleme de genul acesta de forță majoră? Există un mecanism instituțional privind apelurile telefonice?”

Răspunsul Prefecturii arată că greva STB nu a fost considerată un eveniment de forță majoră

Alexandra Văcaru i-a dat un telefon colegial lui Nicușor Dan. Prefectura Capitalei nu a explicat clar dacă există o formă instituțională de comunicare în cazul în care apare noaptea vreun eveniment de forță majoră, cum a fost greva STB care a afectat toată populația Capitalei. Dat fiind limbajul de lemn din răspunsul către DC News, nu ne miră comunicarea deficitară cu Nicușor Dan, din moment ce și comunicarea cu presa este pe măsură. 

„Comunicarea cu reprezentanții administrației publice locale se realizează după criteriul eficienței și în funcție de caracterul situației.

În caz de cutremur sau de manifestare a unui alt tip de risc generator de o situație de urgență, de amploare și de intesivitate deosebite, se acționează gradual și proporțional cu stadiul de afectare a vieții sociale și economice, punându-se în aplicare planurile întocmite în acest sens, spre exemplu Planul Roșu de Intervenție sau Concepția Națională de Răspuns Post Seism”, a transmis Prefectura la solicitarea DC News.

VEZI, MAI JOS, RĂSPUNSUL INTEGRAL:

2. -imagine fara descriere- (prefectura_15112200.jpg)

Amintim că primarul Capitalei, Nicușor Dan, a spus că nu i-a răspuns la telefon prefectului Capitalei, Alexandra Văcaru, pentru că a vorbit cu „foarte multă lume", deoarece anticipa greva de la STB, și a văzut târziu apelul acesteia.


Prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru, spunea că a încercat încă de miercuri seară să discute cu primarul general Nicuşor Dan despre greva de la STB, întrucât avea „semnale", dar acesta nu i-a răspuns la telefon până joi dimineața, în ziua cu pricina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel