Alexandru Bologa, campion paralimpic la judo, la Paris / Update Reacția lui Marcel Ciolacu - Video

Sursa foto Freepik
Sursa foto Freepik

Alexandru Bologa a obținut vineri medalia de aur la para-judo, la Jocurile Paralimpice de la Paris.

Citește și articolul - Judo: Alexandru Bologa, medaliat cu aur la Europenele pentru nevăzători - Video

Update 

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj de felicitare în urma acestei performante reușite de Alexandru Bologa. "Felicitări Alexandru Bologa, pentru medalia de aur la para judo de la Jocurile Paralimpice. Un tânăr extraordinar care a muncit din greu pentru a-și îndeplini visul. Și o sursă de inspirație pentru noi toți că nimic nu este imposibil, oricât de greu ar fi drumul până acolo. Mult succes mâine și Cameliei Ciripan în proba de para tenis de masă! Hai România!", a transmis Marcel Ciolacu.

Știrea inițială

Alexandru Bologa l-a învins în finală pe Yergali Shamey, din Kazahstan, cu 10-0. Într-o finală spectaculoasă contra lui Yergali, Alex Bologa a câștigat aurul paralimpic pentru România la judo, printr-un Ippon senzaţional, realizat în 1:22 minute

Astfel, Alexandru Bologa a urcat pe prima treaptă a podiumului, după ce la Olimpiada de la Rio 2016 şi la Olimpiada de la Tokyo 2020 a obținut medalii de bronz.

Video

Citește și - Alexandru Bologa, după Olimpiada de la Rio 2016:  Ar trebui o carte pentru a putea descrie ce trăiești pe podium

Judoka Alexandru Bologa, medaliat cu bronz de la Jocurile Paralimpice de la Rio 2016, a retrăit emoţiile cuceririi unei medalii olimpice. La vremea respectivă, sportivul român spunea faptul că ar fi nevoie de o carte pentru a putea descrie emoţiile trăite pe podium. Arc peste timp, în 2024, la Paris, Alexandru Bologa a reușit să își împlinească visul și să cucerească medalia de aur.

Alexandru Bologa, originar din localitatea Derşida, din Sălaj, a fost invitat la Zalău, în luna martie 2022, în cadrul unei campanii a Clubului Impact LEGO al Colegiului Naţional "Silvania", intitulată "Tineri cu SCOP (succes, curaj, originalitate şi pasiune)", să promoveze patru tineri ai comunităţii.

Cum descurcă un tânăr lipsit de vedere


"Sportul ajută în dezvoltarea personală, în echilibrul emoţional şi numai. Fac 11 antrenamente pe săptămână. Antrenamentele decurg normal, adică nu pot să zic şi nimeni nu zice că eu aş avea o deficienţă. Încerc să fac aceleaşi tehnici ca şi sportivii normali. (...) Dacă munceşti, cu siguranţă vei ajunge undeva sus", a zis Alexandru Bologa.

Cu privire la cariera sa de judoka, sportivul a spus că momentul în care și-a dat seama de faptul că poate avea succes la judo a fost atunci când a luat medalia de argint la un campionat mondial de juniori, organizat în Ungaria

"Acel succes mi-a dat mie un semn de întrebare: tu poţi să faci mai mult, nu are rost să te opreşti aici, tu ai un viitor bun în acest sport şi trebuie să continui, să faci tot posibilul să ajungi departe", a zis Alexandru Bologa. Potrivit acestuia, un alt moment esențial al carierei a fost cel în care s-a hotărât să aleagă judo, în detrimentul primului sport pe care la practicat, respectiv înnotul.

"Ar trebui un volum de carte pentru a putea descrie o mică parte din ceea ce trăieşti pe podium"


Totodată, Alexandru Bologa le-a spus elor prezenţi emoţiile pe care le-a trăit pe podiumul de la Rio, în 2016. "Pentru mine, experienţa de la Rio a fost una fantastică. Sunt nişte emoţii pe care odată în viaţă poţi să le trăieşti. Am mers la Rio cu speranţa şi visul de a ajunge pe podium. Înainte de a începe competiţia m-am gândit că este şansa mea, trebuie să profit de ea. (...) Pe podium, am avut parte de o experienţă pe care doar la Jocurile Olimpice o poţi trăi, o experienţă pe care nu poţi să o spui prin cuvinte. Ar trebui un volum de carte pentru a putea descrie o mică parte din ceea ce trăieşti pe podium, la jocuri", a zis Alexandru Bologa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel