Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spune că a fost înregistrată „o creştere spectaculoasă” a cazurilor de infecţie COVID.
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, susține că a fost înregistrată „o creştere spectaculoasă” a cazurilor de infecţie COVID, iar ultima raportare arată o creştere de la 2.000 la 3.400 de cazuri.
„Forma de COVID care, în momentul de faţă, reprezintă o infecţie oarecum banală la majoritatea persoanelor. A avut o creştere spectaculoasă, într-adevăr. În urmă cu o săptămână am avut circa 2.000 de cazuri, acum avem 3.400, în ultima raportare. Probabil că vom mai creşte două-trei săptămâni până se epuizează populaţia receptivă. Nu sunt probleme în ceea ce priveşte paturile, sunt internaţi în spitale în jur de 400 de pacienţi, dintre care aproximativ 21 sunt la Terapie Intensivă”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, miercuri seară, la Antena 3 CNN.
Potrivit ministrului Sănătății boala nu îi cruță nici pe cei vaccinați anti-COVID deoarece vorbim despre o tulpină nouă.
„Sunt afectate deopotrivă persoanele vaccinate şi nevaccinate. Este o tulpină nouă, vedeţi că această emergenţă în ceea ce priveşte virusul SARS-CoV-2 este extrem de rapidă, turn-overul e foarte rapid, iar protecţia pe care a oferit-o la un moment dat vaccinul nu mai este o protecţie eficientă”, a mai spus ministrul Sănătății.
Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat, marţi, 30 iulie, că în săptămâna 22 - 28 iulie, au fost înregistrate 3.446 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, în creştere cu 71% faţă de săptămâna precedentă.
Potrivit unui comunicat transmis Agerpres 1.082 dintre cazurile noi sunt la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare. Totodată, potrivit datelor INSP, au fost raportate 9 decese cauzate de COVID-19, dintre acestea 8 decese noi şi un deces care a survenit în urmă cu mai mult de o săptămână, toate persoanele prezentând comorbidităţi.
Potrivit sursei citate, până în prezent, 68.982 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat în România. În ţara noastră au fost înregistrate, până în prezent, 3.539.775 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.
În ultima săptămână au fost efectuate 900 de teste RT-PCR şi 11.850 de teste rapide antigenice. Rata pozitivităţii a fost de 27%, în creştere cu 6%. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 14.021.070 de teste RT-PCR şi 14.872.346 de teste rapide antigenice.
În Buzău spre exemplu, un număr de 23 de pacienţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2 au fost introduşi în izolatoare. Cel mai mic bolnav are vârsta de o lună iar cel mai vârstnic 92 de ani.
SJU menționează accesul în secţiile spitalului se face controlat, numai între orele 10.00 -12.00 iar vizitatorii sunt obligaţi să poarte pe parcursul unui interval de timp limitat la 15 minute mască şi halat.
"La SJU Buzău se menţin restricţiile în ceea ce priveşte planul de vizită al aparţinătorilor. La acest moment în SJU Buzău sunt internate 23 de persoane depistate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Această măsură a fost luată în urma adresei venită din partea DSP Buzău pentru a diminua riscul îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 în rândul populaţiei", a transmis SJU Buzău.
"Adulţii au fost internaţi pe diferite secţii ale spitalului, în izolatoare, respectiv Boli Infecţioase, Medicină Internă, Ortopedie şi Chirurgie iar copiii sunt internaţi în Pediatrie la izolator. Cel mai mic pacient este un bebeluş în vârstă de o lună de zile, iar la adulţi cel mai vârstnic pacient are 92 de ani", a precizat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al SJU, Adriana Bunilă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu