Alexandru Rafila, la vernisajul Expoziției Brazilor de Crăciun: Trebuie să punem o sămânță în sufletul fiecărui om / video

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a susținut un discurs la vernisajul Expoziției Brazilor de Crăciun, eveniment organizat de Salvați Copiii România. 

Astăzi, 27 noiembrie, Alexandru Rafila a participat la lansarea anchetei Salvați Copiii privind sărăcia și costurile crizei asupra copiilor, unde a subliniat importanța organizațiilor nonguvernamentale, dar și a implicării fiecărui individ. 

Save the children are probabil în România una dintre cele mai proeminente figuri și una din cele mai importante activități care țin de sănătatea copilului, dar și de sănătatea mamei. Acest concept integrat este extrem de important pentru că reflectă o preocupare pe care ar trebui să o avem cu toții, ca oameni, ca medici, și ca persoane care lucrează în zona administrației.

Partea de organizație nonguvernamentală cred că are un rol extrem de important și simbolic. Punctul meu de vedere a fost întotdeauna legat de un concept în care organizațiile nonguvernamentale trebuie să sprijine, trebuie să ajute, dar nu trebuie să înlocuiască autoritățile în responsabilitatea lor și lucrăm pentru asta.

În ultimii doi an am lucrat la Ministerul Sănătății pentru ca acest lucru să se și întâmple. Suntem foarte, foarte bucuroși să fim parteneri și să încercăm, dacă putem, să ajutăm, să expandam proiectul vostru.", a spus ministrul. 

2. Foto: Ager... (alexandru-rafila_28413600.jpg)

„Ar trebui să existe un festival în sufletul fiecăruia"

„Trebuie să punem o sămânță în sufletul fiecărui om. Legat de acest subiect, dar și de alte subiecte importante care țin de sănătatea și de protejarea comunităților, a copiilor și a femeilor care au nevoie de de această protecție și să crească și aceste semințe, și împreună să reușim să facem în așa fel încât Festivalul Brazilor de Crăciun să reprezinte un eveniment simbol, dar dincolo de Festivalul Brazilor de Crăciun cred că ar trebui să existe un festival în sufletul fiecăruia dintre noi ca să încercăm să ajutăm pe cei care au nevoie.

Statistica este tulburătoare. 2 din 5 copii din România sunt în pericol să sufere din cauza sărăciei sau excluziunii sociale. Cred că acest lucru trebuie să aibă nu răspuns din partea noastă, ca și indivizi, și putem să coagulăm acest lucru și în jurul proiectului pe care îl desfășurați și care în 21 de ediții a adus multe resurse, dar și multă vizibilitate și implicare din partea multor altor oameni care nu sunt direct conectați la acest eveniment.

Sunt convins că pe data de 8 decembrie o să fie o ediție de mare succes. Poate o să fie cea mai bună și o să fiu alături de voi să sprijin acest lucru.”, a spus Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel