Alexandru Rafila: ONG-urile, exemple de bune practici. Să nu le lăsăm să ne ia locul

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, vede un exemplu de bune practici din partea ONG-urilor, dar și trage un semnal de alarmă în acest sens, subliniind ce îi lipsește societății românești.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost prezent, vineri, la evenimentul care a marcat doi ani de implementare a proiectelor majore din sistemul de sănătate prin Planul Național de Redresare și Reziliență - ”PNRR: un salt istoric pentru sănătate în România”, eveniment organizat de Ministerul Sănătății cu sprijinul Biroului OMS România.

”Cel mai important lucru a fost să construim o echipă. În România, lucrul acesta este extrem de greu de realizat și faptul că am reușit și am reușit să să păstrăm echipa și să o îmbunătățim, să mergem înainte, în parteneriat cu profesioniștii din sistemul de sănătate, în parteneriat cu Universitățile de Medicină și Farmacie, în parteneriat cu presa, care de multe ori ne-a criticat, de foarte multe ori justificat, am învățat din dialogul cu presa, extrem de multe, și aș spune, nu în ultimul rând, cu ONG-urile care demonstrează modele de bună practică extrem de utile pentru noi și un lucru, pe care l-am spus de foarte multe ori, și pe care trebuie să îl schimbăm: să nu lăsăm Organizațiile Non-Guvernamentale să ne ia locul, să învățăm de la ele și să încercăm să ne asumăm ca stat, ca țară, ca Minister, ca administrație centrală aceste exemple de bune practici încât ele să constituie o activitate curentă, asumată și profesională, în folosul cetățenilor”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în cadrul evenimentului ”PNRR: un salt istoric pentru sănătate în România”.

Rafila, despre ce lipsește României: ”Vocația construției”

De asemenea, ministru a ținut să sublinieze un lucru important pentru întreaga societate românească, nu doar pentru comunitatea medicală.

”Trebuie să avem și în România vocația construcției. Dacă o să avem vocația construcției și a finalizării construcțiilor, fizice sau de altă natură, atunci o să reușim ca țară, pe deplin membră a Uniunii Europene”, a mai spus Alexandru Rafila.

În cadrul acestui ”salt istoric pentru sănătate”, prin intermediul PNRR, fost aprobate 3.500 de proiecte în valoare totală de peste 11 miliarde de lei.

Citește și: Alexandru Rafila, avertisment în plină epidemie de rujeolă: ”În cazul în care populația nu este vaccinată, poate să ducă la răspândirea bolii”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel