Sentința lui Alexei Navalnăii în dosarul de înșelăciune și disprețul instanței a fost menținută de către Tribunalul din Moscova.
Tribunalul din Moscova a respins apelul liderului opoziției Alexei Navalnîi, care a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru fraudă și sfidare a instanței, relatează un corespondent Interfax din sala de judecată.
„Verdictul Tribunalului Lefortovo din 22 martie 2022 rămâne neschimbat, recursul este respins.”, a anunțat judecătorul marți.
Astfel, verdictul a intrat în vigoare, iar Navalnîi va fi transferat în curând într-o colonie cu regim strict.
Colonia cu regim strict se deosebește de cea generală, în primul rând, prin condițiile de detenție. Astfel, în coloniile cu regim strict, condamnații au restricții mari privind numărul de vizite, pachete, colete, scrisori, cheltuirea banilor dintr-un cont personal și durata plimbărilor zilnice în aer liber.
Navalnîii a participat la ședința de judecată prin conferință video. Parchetul a insistat asupra corectitudinii verdictului și a cerut ca acesta să fie lăsat neschimbat. Apărarea opoziției a cerut instanței să anuleze verdictul și să-l achite pe Navalnîi. Avocații lui Navalnîi au declarat că va contesta decizia Tribunalului din Moscova. „Desigur, vom face recurs”, a spus avocatul Vadim Kobzev.
Tribunalul Lefortovo din Moscova, pe 22 martie, a anunțat condamnare lui Navalnîi pentru fraudă și dispreț față de instanță. Opozantul rus a fost condamnat la nouă ani într-o colonie cu regim strict și obligat să achite o amendă de 1,2 milioane de ruble.
Conform instanței, Navalnîi a creat un grup organizat format din asociații săi Leonid Volkov (recunoscut ca agent străin în Rusia), Roman Rubanov și alți complici, care strângeau bani de la un număr nelimitat de persoane pentru activitățile Fondulului pentru Anti-Corupție (FBK - recunoscut în Federația Rusă ca extremist și interzis), Fundația pentru Protecția Drepturilor Cetățenilor (FZPG - recunoscut ca extremist în Federația Rusă și interzis) și Sediul Navalnîi (recunoscut ca extremist în Federația Rusă și interzis), precum și pentru campania prezidențială din 2018.
Potrivit anchetei, cu care instanța a fost de acord, în locul activităților statutare ale ONG-urilor organizate de acesta, Navalnîi a cheltuit bani pentru extremism și nevoi personale. Reamintim că Alexei Navalnîi este unul dintre principalii opozanți ai liderului de la Kremlin. Presa a scris în repetate rânduri că Vladimir Putin vrea cu orice preț să scape de acesta. Anterior, Navalnîi a fost otrăvit cu Noviciok.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News