Alexei Navalnîi, disident şi opozant al lui Putin, a fost găsit

Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES

Avocatul lui Alexei Navalnîi confirmă că opozantul lui Putin a fost găsit în regiunea Yamal-Nenets, fiind vizitat de acesta la colonia închisorii.

Politicianul rus al opoziției, Alexei Navalny, a fost găsit într-o colonie penală la nord de Cercul Arctic, a declarat luni purtătoarea de cuvânt a acestuia, după ce suporterii au pierdut legătura cu el de mai bine de două săptămâni.

Navalny a fost urmărit până la colonia penală IK-3 din Kharp în regiunea Yamal-Nenets, aproximativ 1.900 km (1200 mile) la nord-est de Moscova, a declarat purtătorul de cuvânt Kira Yarmysh.

Avocatul lui Navalny a reușit să-l vadă luni, a spus Yarmysh.

„Alexei este în regulă”, a spus Yarmysh.

Aliații lui Navalny, care se pregăteau pentru transferul său într-o colonie cu „regim special”, cel mai dur grad în sistemul penitenciar al Rusiei, au spus că nu a fost văzut de avocații săi din 6 decembrie. Astfel, aceștia au tras un semnal de alarmă cu privire la soarta lui.

„Multumesc mult susținătorilor noștri, activiștilor, jurnaliștilor și mass-mediei care se preocupă de soarta lui Alexei și care nu
obosesc să scrie despre situație”, a afirmat avocatul lui Navalny, Ivan Jdanov.

Noua casă a lui Navalny, cunoscută sub numele de colonia „lupul polar”, este considerată a fi una dintre cele mai dure închisori din Rusia. Cei mai mulți prizonieri de acolo au fost condamnați pentru infracțiuni grave. Iernile sunt aspre - iar acolo temperaturile urmează să scadă la aproximativ minus 28 de grade celsius în săptămâna următoare.

La aproximativ 60 km (40 mile) nord de Cercul Arctic, închisoarea a fost fondată în anii 1960 ca parte a ceea ce a fost cândva Sistemul Gulag de lagăre de muncă forțată sovietică, conform Ziarul Moskovsky Komsomolets.

„Condițiile de acolo sunt dure, cu un regim special în permafrost", a spus Leonid Volkov, consilier al lui Navalny. El a spus că este dificil să comunici cu prizonierii ce se află acolo.

Colonia penală „Lupul Polar”

Avocatul Jdanov a spus că susținătorii lui Navalny au trimis 618 de solicitări de informații despre locația sa și au sugerat că autorităţile ruse doreau să-l izoleze pe Navalnîi înaintea alegerilor prezidențiale din martie.

Navalny, care fusese ținut într-o colonie penală la 235 km (145 mile) la est de Moscova, spune că a fost închis pentru că este privit ca o amenințare de către elita politică rusă. Ca prizonier, nu poate candida la alegeri. Putin candidează pentru a cincea oară, iar potenţialii contracandidaţi sunt consideraţi a nu avea nicio şansă.

El neagă toate acuzațiile pentru care a fost condamnat și consideră sistemul judiciar al Rusiei drept profund corupt. Rusia spune despre Navalnîi că este un infractor condamnat.

Navalny, acum în vârstă de 47 de ani, a câștigat admirația opoziției disperate din Rusia pentru întoarcerea voluntară în țara natală în 2021 din Germania. Acolo a fost tratat pentru ceea ce laboratoarele de testare occidentale au afirmat că a fost o încercare de a-l otrăvi cu un agent neurotoxic.

Susţinătorii săi îl prezintă ca pe un viitor lider al Rusiei, care într-o zi va ieşi din închisoare pentru a-şi conduce ţara, deşi nu este clar cât de mult sprijin popular are Navalnâi în Rusia.

Autorităţile îl consideră pe el şi pe susţinătorii săi drept extremişti care au legături cu agenţia de informaţii CIA din SUA, despre care spun că încearcă să destabilizeze Rusia. Acestea au scos în afara legii mişcarea sa, obligându-i pe mulţi dintre susţinătorii săi să fugă în străinătate, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel