Alexei Navalnîi glumește despre "petrecerea în pielea goală" de la Moscova într-un apel video din colonia penală din Arctica

Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES

Liderul opoziției ruse încarcerat, Alexei Navalny, a făcut glume despre "petrecerea în pielea goală" de la Moscova, în prima sa apariție la tribunal de când a fost transferat într-o colonie penală din Arctica.

Criticul proeminent al lui Vladimir Putin a vorbit prin legătură video din închisoarea "Lupul polar", iar un judecător i-a respins ultima sa contestație împotriva tratamentului său.

Navalny ispășește pedepse de peste 30 de ani de închisoare pentru acuzații despre care susține că sunt motivate politic.

Susținătorii săi au tras un semnal de alarmă luna trecută, când acesta a dispărut din închisoarea din Melekhovo, la est de Moscova, unde era deținut.

După o călătorie dificilă de trei săptămâni pe șosea și pe calea ferată, el a reapărut în colonia penală "Lupul polar", unde sunt ținuți cei condamnați pentru cele mai grave infracțiuni, unde iernile sunt aspre și unde se așteaptă ca temperaturile să atingă minime de -28C (-18,4F).

Glumele lui Navalny

În timpul apariției sale de miercuri în fața instanței de judecată la distanță, el a stârnit râsul judecătorului atunci când acesta l-a întrebat, în timpul convorbirii video, dacă în colonia Melekhovo a dat o petrecere pentru a sărbători plecarea sa și dacă aceasta a inclus și karaoke.

Ulterior, el a întrebat dacă departamentul închisorii Melekhovo a organizat o petrecere în pielea goală - o referire la o adunare de celebrități îmbrăcate sumar la Moscova luna trecută, care a provocat un scandal național.

În contextul în care Rusia se află în război în Ucraina, petrecerea cu un cod vestimentar "aproape dezbrăcat" nu a fost bine primită de autorități, iar Putin însuși nu ar fi fost deloc încântat.

Susținătorii săi îl prezintă ca un viitor lider al Rusiei

Navalny a fost lăudat de opoziția din Rusia pentru că s-a întors în țară în 2021 din Germania, unde a fost tratat pentru ceea ce testele occidentale au arătat că a fost o tentativă de otrăvire cu un agent neurotoxic.

El spune că a fost vizat în Siberia, în august 2020, cu novichok - aceeași substanță folosită în otrăvirea de la Salisbury -, dar Kremlinul neagă că a încercat să îl ucidă și a spus că nu există dovezi care să susțină afirmațiile sale.

Susținătorii săi îl prezintă ca un viitor lider al Rusiei, deși nu este clar cât de mult sprijin popular are de fapt Navalny în interiorul Rusiei.

În calitate de prizonier, Navalny nu poate candida la viitoarele alegeri, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel