EXCLUSIV  Alfred Bulai, despre campaniile de imagine ale politicienilor români în 2024: O făcătură! PR de doi lei. Sunt formule penibile!

captură video
captură video

Sunt ieșirile publice ale politicienilor de bun augur în apropierea alegerilor? Cât din ce se vede este autentic și cât nu?

Jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au vorbit la "Nod în papură" despre "artificiile" de imagine ale politicienilor în plin an electoral.

Val Vâlcu a deschis subiectul: Îl văd pe Ciolacu pe tot terenul... ba la Șantierul Naval din Constanța, cu vestă reflectorizantă, cu o cască scoasă din țiplă... și la vreo 500 de metri de cea mai apropiată piuliță nu e niciun pericol să-i cadă o șaibă-n cap. După aia se duce nu mai știu pe ce șantier... e peste tot. Se bate cu păcănelele... Mă gândesc că stă consultantul ăla de imagine și-i spune - electorat în vârstă care a prins mineriada și au găsit minerii droguri la PNL - ia-te de droguri! Aleargă după fiecare segment din ăsta printr-o acțiune care nu știu cât convinge!

Alfred Bulai a explicat: Iohannis, la ambele campanii electorale, nu s-a dus nicăieri. N-a fost cu de-astea! A fost prin câteva interviuri dar n-a fost prin diaspora, n-a avut asemenea tipuri de manifestări și lumea l-a votat. Că a fost regretat după, asta-i altă poveste. Dar atunci a câștigat niște alegeri. Pentru că, de fapt, problema ta ca politician este dacă ești credibil. Nu ești credibil în momentul în care tu nu te-ai întâlnit cu oameni reali.  Dacă tu trimiți de la tine un reporter la mineri, pe acolo, o să identifici imediat un miner față de niște tovarăși care sunt de la partid, așa prin jurul tău. Nu ai credibilitate! Oamenii simt că este falsă poza! PR de doi lei au mulți!

Campania lui este foarte proastă, din punctul meu de vedere, pentru că merge mult în diferite locuri absolut inutil. Să nu-l confundăm cu Iliescu care era din popor de-adevăratelea! Și liberalii... se duc în piață... tu ai văzut om sănătos la cap case se duce-n piață să fie excitat tot? "Cum miroase! Ce frumos!" erau toți excitați pe acolo (n.r. referitor la vizita lui Rareș Bogdan în piață)... este o făcătură!

Val Vâlcu: Dacă ai fost vreodată în vacanță-n Spania și iei pătrunjelul și simți aroma aia, parcă te simți din nou la Barcelona de unde vine pătrunjelul!

Alfred Bulai: Daaa.... În general, sunt niște formule penibile pentru că - repet - nu vizita sau ideea de a merge undeva este o problemă, ci important este dacă ești credibil. Și credibil ești când ai legături cu oameni reali. A, s-ar putea să te și înjure, aa... nasol. Uită-te, când Tăriceanu a mers la inundații și-a luat-o! Că l-au înjurat. Dar omul când are inundații se cheamă că are niște probleme. Poți să fii stupid! A mai fost chestia aia că "pot să vă fac hotel" (nu a fost cea mai inteligentă chestie) dar, atenție, s-a dus după aceea și a dormit la niște sinistrați Să vezi acum filme de campanie... mamă, vezi spectacolul real! A fost un film de campanie în '96 spectaculos făcut de către CDR între turul 1 și 2! E chiar școală! Doar că era multă muncă-n spate și artistic făcut.

Emisiunea în format integral, aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel