Producătorii de carne roșie doresc să fie în fruntea atingerii neutralității emisiilor în următorul deceniu.
În Australia, un experiment care utilizează algele Asparagopsis ca suplimente alimentare pentru a reduce emisiile de metan ale rumegătoarelor cu până la 80% are mare succes.
Potrivit Rinovabilli, experimentarea care folosește algele Asparagopsis ca suplimente alimentare pentru a reduce emisiile de metan de la rumegătoare pare să dea rezultate excelente.
Asparagopsis promit așadar a fi un element important pentru combaterea parțială a poluării mediului din cauza fermelor de vite.
Metanul este unul dintre cele mai distructive gaze cu efect de seră pentru climă. 1,5 miliarde de bovine domestice din lume - de care depind direct sau indirect mijloacele de trai a peste un miliard de oameni - sunt responsabile pentru o șesime din volumul mondial de gaze cu efect de seră.
Asparagopsis, o algă tipică din Australia și Noua Zeelandă, potrivită pentru cultivarea durabilă, pe termen lung și ecologică, este o soluție disponibilă pentru a combate această problemă.
CH4 Global cultivă Asparagopsis în agricultura acvatică și prelucrează bioprodusele derivate din alge. Le-a comercializat sub formă de suplimente specifice pentru rumegătoare (precum vaci, capre, oi și căprioare), care pot fi ușor integrate în alimentația lor. Adăugarea unei cantități mici de alge Asparagopsis în hrana unui rumegător va reduce emisiile de metan cu mai mult de 80%.
FutureFeed este compania formată în 2020 pentru a comercializa tehnologia dezvoltată de Agenția Științifică Națională Australiană CSIRO, împreună cu Meat & Livestock Australia și James Cook University.
FutureFeed este susținut de un grup de investitori format din GrainCorp, Harvest Road Group, Grupul Woolworths, AGP Sustainable Real Assets, Sparklabs și Cultiv8 Joint Venture.
FutureFeed a eliberat licențe cultivatorilor de alge marine care le permit să furnizeze Asparagopsis fermierilor. În prezent, există trei licențiați în Australia: CH4 Global, Sea Forest și SeaStock.
Până acum câțiva ani, Asparagopsis era o algă puțin cunoscută și puțin cultivată, cu foarte puține aplicații în cosmetică sau în bucătăria Hawaiană.
În mai puțin de patru ani, Future Feed a implicat cercetători și companii în lansarea unui produs care are un mare potențial în lupta împotriva emisiilor nocive pentru planetă.
Datorită noii sale utilizări în limitarea emisiilor de metan de la animale, cultivarea crește până la susținerea comunităților locale și la crearea de locuri de muncă.
Pentru CEO-ul MLA, Jason Strong, prevenirea emisiilor este o componentă cheie a industriei cărnii roșii dacă se dorește să se obțină neutralitatea carbonului până în 2030: ”Suntem mândri să lucrăm alături de FutureFeed în distribuirea Asparagopsis către o serie de parteneri comerciali, deoarece este un instrument pentru a atinge obiectivul neutralității carbonului la sfârșitul deceniului”.
Citește și:
Pe măsură ce emisiile de gaze cu efect de seră continuă să încălzească oceanele lumii, biodiversitatea marină ar putea fi pe cale să se prăbușească în următoarele câteva secole la niveluri care nu au mai fost înregistrate de la dispariția dinozaurilor. Într-un studiu recent, publicat în revista Science de către cercetătorii de la Universitatea Princeton, aceștia au modelat biodiversitatea marină din viitor în funcție de diferite scenarii climatice preconizate.
S-a constatat că, dacă emisiile nu vor fi reduse, pierderile de specii cauzate doar de încălzire și de epuizarea oxigenului ar putea ajunge să reflecte impactul substanțial pe care oamenii îl au deja asupra biodiversității marine până în jurul anului 2100. Conform autorilor, speciile polare sunt cele mai expuse riscului de dispariție. „Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, esențială pentru a evita o extincție în masă” „Reducerile agresive și rapide ale emisiilor de gaze cu efect de seră sunt esențiale pentru a evita o extincție în masă majoră a speciilor oceanice”, a declarat autorul principal Curtis Deutsch, profesor de geosciințe. Cu toate acestea, studiul a arătat că inversarea emisiilor de gaze cu efect de seră ar putea reduce riscul de extincție cu peste 70%. „Magnitudinea extincției pe care am constatat-o depinde în mare măsură de cantitatea de dioxid de carbon pe care o emitem în viitor. Există încă suficient timp pentru a schimba traiectoria emisiilor de CO2 și pentru a preveni... citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci