Algeria vine cu lămuriri în cazul lui Imane Khelif: Campioana noastră ...

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Comitetul Olimpic și Sportiv din Algeria a venit cu precizări în cazul lui Imane Kehlif, sportiva care ar avea cromozomi XY, dar organe genitale feminine.

Imane Khelif este „bărbat”, descalificat de la campionatele mondiale, a precizat zilele trecute Federația Internațională de Box, dar acum Algeria reacționează pe fondul disputei de gen la Jocurile Olimpice, potrivit LiveMint.

Asociația Internațională de Box (IBA), pe 5 august, a acuzat-o pe Imane Khelif că este bărbat biologic. Sexul pugilistului algerian este sub radar după ce italianca Angela Carini a încetat să lupte la Jocurile Olimpice de la Paris după 46 de secunde.

Retragerea lui Carini a provocat o controversă majoră la Jocurile Olimpice de vară. Boxera italiană a spus că a fost lovită mai tare ca niciodată și s-a temut că i-a fost spart nasul.

„M-am dus în ring pentru a-l onora pe tatăl meu. Mi s-a spus de multe ori că sunt o războinică, dar am preferat să mă opresc pentru sănătatea mea. Nu am simțit niciodată o lovitură ca aceasta”, a spus Carini.

CITEȘTE ȘI           -          Mircea Badea trage concluziile după controversa cu Imane Khelif la Jocurle Olimpice de la Paris: Chiar așa am ajuns în 2024?

Khelif, precum și boxera din Taiwan Lin Yu-ting, au fost autorizate să concureze la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, deși fusese descalificate de la campionatele mondiale de box feminin din 2023 pentru că nu au trecut testele de eligibilitate de gen.

În cadrul unei conferințe de presă din 5 august la Paris, oficialii IBA și-au propus să explice testele efectuate pe Khelif și Lin anul trecut, precum și rezultatele acestora. Cu toate acestea, au fost limitate de confidențialitatea medicală.

CITEȘTE ȘI          -          Imane Khelif a început să plângă după meciul de sâmbătă: "E o chestiune de demnitate și onoare pentru fiecare femeie"

Fostul președinte al comitetului medical IBA, Ioannis Filippatos, a menționat că testele de sânge din 2022 au evidențiat anomalii în cazul ambelor sportive. Potrivit oficialilor IBA, testele suplimentare din 2023 au confirmat aceste constatări, ducând la descalificarea acestora.

„Rezultatul medical, rezultatul de sânge, arată -- și laboratorul spune -- că acest boxer este bărbat. Problema este că avem două examene de sânge cu cariotip de bărbat. Acesta este răspunsul din laborator”, a spus Filippatos, citat de AFP.

Un cariotip este „setul complet de cromozomi al unui individ”, conform Institutului Național de Cercetare a Genomului Uman din SUA.

CITEȘTE ȘI          -          Imane Khelif reclamă bullyingul de care are parte, după controversa cu testele genetice: Acest lucru are efecte masive și poate distruge oameni!

Foto: Agerpres

Algeria intervine în scandalul legat de sexul lui Imane Khelif

Comitetul Olimpic și Sportiv algerian a răspuns controversei și a precizat că Algeria nu face parte din Federația Internațională de Box (IBA). Potrivit comitetului, acesta nu consideră IBA ca o organizație legitimă și nu o consideră legată de Jocurile Olimpice.

„Campiona noastră, Imane Khelif, rămâne curată și curajoasă în fața pretențiilor fără temei ale IBA”, a adăugat comitetul.

CITEȘTE ȘI          -          Organizatorul ceremoniei de deschidere a JO a depus plângere pentru că ar fi devenit „ținta amenințărilor“, după scena cu Cina cea de Taină

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel