Alianța stabilității, noua etapă: PSD ceartă PNL prin comunicat de presă. ”Nu vă mai bateți joc de pensionarii militari!”

Inquam Photos/ Octav Ganea
Inquam Photos/ Octav Ganea

Adio, prietenie! PSD a ajuns să se certe cu PNL și prin comunicate de presă. 

În urmă cu scurt timp, a venit comunicatul de presă titrat ”PSD cere PNL să înceteze sarabanda fentelor electorale cu proiectele de lege privind pensiile militare”, fără precedent în ”alianța stabilității”. Dar, cum am aflat în aceste zile, alianța a dispărut, coaliția continuă. 

În ultimul mesaj transmis de PSD oficial, social-democrații ceartă PNL-ul și le spune liberarilor să ia mâna de pe pensionarii militari:

”PSD anunță că va vota în Parlament modificările legislative care rezolvă solicitările pensionarilor militari. Totodată, PSD solicită PNL să înceteze să mai folosească această categorie de pensionari în scop electoral! Nu le blochează nimeni proiectele de lege. Singurii care sabotează rezolvarea situației sunt chiar liberalii, care s-au încurcat în inițiativele depuse în Parlament, pe această temă”. 

PSD acuză reprezentantul PNL că ține la sertar proiectul pensiilor militare

”Încă din luna aprilie, reprezentantul PNL care conduce Comisia de buget-finanțe din Camera Deputaților ține la sertar un amendament privind actualizarea pensiilor militare prin raportare la soldele de grad sau la salariile cadrelor aflate în activitate (PL-x nr. 262/2024 Lege pentru aprobarea OUG 26/2024). Fără nicio o explicație, luni de zile, reprezentantul PNL a refuzat să trimită acest amendament la Plen, pentru votul final.

Pe de altă parte, într-un demers pur electoral, la începutul lunii septembrie, PNL a depus o altă inițiativă în Parlament cu un conținut similar, cu singurul scop ca semnăturile PNL să fie pe actul normativ care rezolvă problemele pensionarilor militari (Pl-x nr. 540/2024 pentru modificarea Legii 223/2015).

Însă tot PNL și-a blocat propria inițiativă, după ce președintele PNL, Nicolae Ciucă, a agreat în Coaliție realizarea unui alt proiect de lege, cu același obiect, care să fie semnat de liderii celor două partide aflate la guvernare.

Prin urmare, domnule Ciucă și stimați liberali, nu vă mai bateți joc de pensionarii militari! Dați drumul propunerilor legislative pentru a primi votul final! PSD va vota pentru actualizarea pensiilor militare” arată comunicatul PSD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel