Aliații și adversarii lui

srs_edit2
srs_edit2

In urma unor afirmatii pe care le-am facut la Antena 3, am primit neasteptat de multe semnale de la cetateni. Pozitive. Este un semn ca s-ar putea sa am dreptate. Atunci cand afirm ca in zone considerate sensibile, acaparate de presedintele-jucator si de partidul-stat, exista mai multa opozitie decat isi inchipuie unii. Cum ar fi serviciile secrete, Armata, Politia, Jandarmeria, Parchetul si chiar ANAF si ANI. Aceasta reactie spontana a celor care au vizionat emisiunea de la Antena 3 ma determina sa revin asupra acestui subiect dintr-o perspectiva mai generoasa. Cine sunt, asadar, aliatii si cine sunt adversarii reali ai regimului Traian Basescu?

Pentru a raspunde corect la aceasta intrebare, va trebui sa observam in prealabil, cu luciditate, care sunt zonele favorizate si care sunt zonele defavorizate sub conducerea presedintelui-jucator. Pentru ca intr-o parte si in cealalta vom gasi, in electorat, parteneri mai mult sau mai putn activi, precum si adversari mai mult sau mai putin activi.

Desi toate constitutiile din lume, inclusiv Constitutia Romaniei, prevad obligatia statului de a raspunde pentru viata, securitatea si bunastarea cetatenilor, singurul caz cunoscut in istoria moderna a lumii in care un presedinte s-a pronuntat in sens contrar este cel al Romaniei si al domnului Traian Basescu. Acesta a negat obligatiile sociale ale statului roman. Mai mult chiar, le-a batut obrazul celorlalti sefi de state, acuzandu-i de lasitate. Pentru ca nu procedeaza ca el. In consecinta, in masura in care constientizeaza aceasta situatie, cu sau fara sprijinul presei, al societatii civile si al partidelor politice din opozitie, cetatenii nefavorizati, taxati drept saraci, care in Romania reprezinta oficial, conform standardelor europene, 40 la suta din populatie – suntem, din aceasta perspectiva, pe ultimul loc – ar trebui sa fie adversari electorali ai regimului Basescu. Din pacate, multi dintre acesti oameni saraci nu se duc la vot sau se lasa cumparati electoral. Alta ar fi situatia daca, urmand exemplul Belgiei, Greciei ori altor state, si in Romania votul ar deveni obligatoriu.

Aceasta departajare in oameni care traiesc sub limita de subzistenta si peste limita de subzistenta nu ar trebui cumva sa ne conduca la concluzia ca cei care nu sunt saraci lipiti se simt protejati de regimul Basescu si, ca atare, vor vota cu PD-L. De ce afirm acest lucru? Pentru ca, in aceasta categorie de circa 60 la suta dintre cetateni, regasim comunitati socio-profesionale afectate in mod grav de politica regimului Basescu. Cum ar fi profesorii. Sau medicii. Sau asistentii sanitari. Sau politistii. Sau vamesii. Sau inspectorii financiari. Sau patronii societatilor comerciale mici si mijlocii care inca mai supravietuiesc.

Citește mai multe pe Corect News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel