O legumă aparent banală poate avea numeroase beneficii pentru organism.
Este vorba despre gulie, care poate fi mâncată și crudă. La fel ca și varza, gulia este săracă în calorii și te poate ajuta într-o cură de slăbire. Au 0 colesterol, 0 zaharuri și doar 0, 2 grăsimi.
Gulia prezintă numeroase fibre și vitamina C. De asemenea, prin propritetățile sale gulia întăreşte sistemul osos și este ne ajută în lupta cu anemia, rahitismul și ne poate scăpa de cârcei. Un fapt mai puțin cunoscut este că gulia poate juca un rol în sănătatea dinţilor noştri.
Gulia are un rol antioxidant, eliminând toxinele din corp şi stimulând acţiunea enzimelor care ne protejează de cancerul de colon. Specialiștii mai spun că reduce efectul hormonilor estrogeni şi scade riscul de cancer de sân.
Gulia nu trebuie să lipsească din meniul diabeticilor deoarece menține nivelul glucozei în sânge.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu